Destinații de concediu numai bune pentru luna septembrie (Galerie foto)

Destinații de concediu numai bune pentru luna septembrie (Galerie foto)

Dacă nu-ți vine să te desparți de vară și mai vrei să o celebrezi puțin, ce-ai spune de o vacanță în luna septembrie? Sunt destinații care acum strălucesc cel mai tare și de care te poți bucura în liniște, fără să te strecori printre alți turiști.

Majoritatea destinațiilor propuse de Travel Triangle merită vizitate chiar în această lună, când vremea le pune în valoare cel mai bine. Partea bună e că sunt câteva nu foarte departe, așa că pot fi bifate și în două sau trei zile, dar și unele pentru care merită să-ți iei mai multe zile de concediu. Tu știi ce ți se potrivește, dar o vacanță ar trebui să fie oricând pe gustul oricui.

ADVERTISING

Croația, pentru insulele ei

Ideal al fi să te afli la bordul unui iaht, de unde poți admira cel mai bine insulele și să poți opri oriunde natura te invită.

Vei vedea plaje superbe la Marea Adriatică, porturi pline de șarm și chiar arhitectură venețiană, odată ce vei păși pe aceste insule.

Neapărat ar trebui să ajungi în Plitvice Lakes National Park, Mljet National Park și regiunea Zagorje. Bucură-te de tururile ghidate în care vinul e subiectul, în Korčula, și neapărat vizitează Palatul lui Diocletian.

Marocul exotic

Să mergi în Maroc în plină vară nici nu e indicat. E fierbinte, iar cafenelele și magazinele închid devreme, pentru că e Ramadanul. Septembrie, pe de altă parte, e perioada perfectă pe care să o petreci la plajă, pe marginea piscinei ori în căutare de suveniruri.

ADVERTISING

Ai parte de munți pitorești, orașe vibrante, deșert, oameni calzi. Neapărat trebuie să ajungi la piața Jama El f’n sau palatul Bahia.

Sofia, pentru vibe-ul ei și prețurile mici

Sofia are un vibe european unic și totul vine la un preț relativ mic. Mâncarea e ieftină, multă și bună, iar multe dintre atracțiile orașului sunt ori gratuite ori costă foarte puțin pentru a fi vizitate.

Citește și Insulele din Italia unde lumea merge pentru ... sex

Ai grijă să faci loc în itinerariu pentru Muzeul Național de Istorie, pentru Teatrul Național Ivan Vazov sau pentru Palatul Național de Cultură.

Turiștii sunt sfătuiți ca, dacă tot au ajuns în această parte a lumii, să-și facă drum și până la București, pentru că nu vor regreta.

ADVERTISING

Insulele grecești, pe cea mai bună vreme

Septembrie este luna care le pune cel mai bine în valoare. Vremea e perfectă pentru plajă și plimbări. După ce ai stat la plajă până ai prins culoarea arămie se recomandă vizitarea ruinelor romane și a bisericilor unice.

Neapărat de bifat sunt Parthenonul, tot ce înseamnă Santorini și vinurile. Obișnuiește-te cu feriboturile, pentru că așa vei ajunge la toate cele 12 insule.

Provincia Limon din Costa Rica

Dacă ai mai mult timp la dispoziție, atunci o destinație de vis ar putea fi Provincia Limon, din Costa Rica, care are de toate: natură la superlativ, plaje liniștite și cam tot ce ți-ai putea dori.

Principala atracție e Parcul Național Tortuguero, unde, cu puțin noroc, vei vedea țestoasele care se pregătesc să devină părinți.

La loc de frunte printre atracții e mâncarea. Dacă îți plac fructele de mare, nici nu ți-ai putea dori un alt decor să le deguști decât pe coasta Caraibilor.

Polinesia Franceză e rai în această perioadă

Clima e extrem de plăcută în această perioadă, ploile fiind așteptate abia din noiembrie. Fiecare insulă are energia ei, așa că vorbește cu ghizii locali ce poți găsi pe fiecare.

Dacă vrei însă să vezi balene, alege Moorea. În septembrie, de aici sunt vizibile balenele cu cocoașă, cu tot cu pui, un spectacol rar.

Fă-ți drum la plaja Bora Bora, la Tupai, fă snorkelling în golful ‘Ōpūnohu.

Vezi și Destinații de vacanță pentru toamnă. E anotimpul care le pune cel mai bine în valoare (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇