E mai cald sus la munte decât în Sibiu. Zăpada are 2,3 metri la Bâlea Lac

E mai cald sus la munte decât în Sibiu. Zăpada are 2,3 metri la Bâlea Lac

Turiştii sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la Păltiniş şi la Bâlea Lac, unde este cel mai mare strat de zăpadă din judeţ, de 237 de centimetri şi este mai cald vineri dimineaţa decât în oraşul Sibiu, potrivit meteorologilor.

Termometrele au înregistrat vineri dimineaţa minus 18 grade în Sibiu, mai frig decât la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, unde temperatura este de minus 12,8 grade.

Şi în Păltiniş, la 1.442 metri în Munţii Cindrel, este mai cald cu 7 grade faţă de Sibiu, la staţia meteo din staţiune temperatura este de minus 10,9 grade.

ADVERTISING

Este mai cald la munte, vineri dimineaţa, decât în oraşul Sibiu, din cauză că "aerul rece este mai greu şi coboară în vale", a declarat meteorologul Narcisa Milian.

Dacă la Bâlea Lac este încă risc foarte mare, de gradul cinci pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanşe şi aici nu este recomandat să se schieze, condiţiile sunt foarte bune pentru sporturile de iarnă la Păltiniş, unde stratul de zăpadă măsoară 88 de centimetri şi există pârtii amenajate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇