După un an pandemic, ”dragostea adevărată” mai poate aștepta: 71% dintre oameni ar pleca mai degrabă în vacanță - sondaj internațional

După un an pandemic, ”dragostea adevărată” mai poate aștepta: 71% dintre oameni ar pleca mai degrabă în vacanță - sondaj internațional

După mai bine de un an pandemic în care COVID-19 ne-a obligat să ne anulăm sau amânăm vacanțele, vaccinurile împotriva bolii ne redau speranța.

Asta este concluzia unui amplu sondaj de opinie la nivel global cu privire la perspectivele turiștilor pentru călătorii în 2021, realizat de platforma de rezervări Booking.com.

Astfel, 71% dintre respondenți au spus că în 2021 mai degrabă s-ar duce într-o vacanță decât să găsească ”dragostea adevărată”.

Totodată, două treimi, adică 66% dintre participanții la sondaj, sunt optimiști că vor putea călători la un moment dat în 2021 și asta doar datorită serurilor antiCovid.

ADVERTISING

De altfel, 64% susțin că vacanțele și, în general, călătoritul sunt mult mai importante acum decât au fost înainte de pandemia de SARS-CoV-2.

6 din 10 respondenți, 61%, sunt încrezători că se vor duce la plajă/ mare cândva în acest an.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre respondenți mărturisesc că nici nu se gândesc la vacanțe în afara țării până când nu se imunizează antiCovid.

41% încă sunt sceptici și nu știu dacă vaccinarea îi va ajuta să fie în siguranță dacă aleg să călătorească.

După un an atât de obositor, doar 6% își vor rezerva o călătorie plină cu activități și doar 5% susțin că a pleca într-un ”city break” este o prioritate.

ADVERTISING

Sondajul a fost realizat în luna februarie cu 28.000 de respondenți din 28 de țări din întreaga lume. România nu s-a numărat printre acestea.

Dacă sunteți interesați de vacanțe și alte oportunități de călătorit, mai puteți citi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇