Doi pui de tigru siberian, noile vedete de la Zoo Oradea (Video&Galerie foto)

Doi pui de tigru siberian, noile vedete de la Zoo Oradea (Video&Galerie foto)

Zoo Oradea are o nouă atracţie care îi încântă pe vizitatori: doi pui de tigru siberian.

Tigroaica Frida (9 ani) e deja la a doua naştere de când se află la Zoo Oradea. A mai avut doi pui şi acum doi ani, tot cu partenerul ei, Freddy (8 ani).

De data aceasta, Frida a născut două tigruţe mici de tot (au aproximativ 5 kilograme fiecare acum), cu blană pufoasă și ochi verzi.

Deocamdată, micuţele papă doar lapte şi stau în carantină, cu mama tigru, putând fi admirate doar prin geamul țarcului, potrivit Zoo Oradea.

ADVERTISING

Vor rămâne aproape de mama lor cel puțin până la 18 luni, aşa că avem timp să le vedem.

„Avem două femele de 4,9 kg și 5,1 kg. Sunt sănătoase, au fost deparazitate și urmează, la vârsta de șase săptămâni, să le administrăm primul vaccin specific vârstei, urmate de alte două vaccinuri, la opt săptămâni, respectiv la trei luni. Este o procedură medicală obligatorie pentru a-și îmbogăți imunitatea. După ce li se vor administra toate cele trei vaccinuri, puii de tigru vor fi lăsați afară”, precizează Alexandru Sârbu, medicul veterinar al Grădinii Zoologice Oradea, pentru presa locală.

ADVERTISING

Micuţele tigroaice nu au deocamdată un nume, aşa că iubitorii de animale sunt așteptați cu propuneri.

„Îi invităm pe vizitatorii noștri să adopte puii de tigru, putând astfel să le dea și un nume, care va fi trecut pe certificatul de adopție și pe magnetul primit cu ocazia Zilei părinților adoptivi. Menționăm că fiecare animal de la Grădina Zoologică poate avea mai mulți părinți adoptivi”, explică Florin Ienciu, administratorul Zoo Oradea.

Venirea pe lume a noilor locatari de la Zoo Oradea este cu atât mai îmbucurătoare cu cât tigrii siberieni se înmulțesc destul de greu în captivitate

ADVERTISING

În momentul de față, în libertate se află doar aproximativ 600 de tigri siberieni, prin urmare este vorba despre o specie rară, ocrotită de lege.

Doi pui de tigru siberian s-au născut la grădina zoologică din Oradea

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇