Grădini zoologice din România: Ce animale pot fi văzute

Grădini zoologice din România: Ce animale pot fi văzute

Dacă în fiecare oraș ar exista cel puțin câte o grădină zoologică ar fi ideal, mai ales pentru deliciul și încântarea copiilor. Când vine vorba de o vizită în oraș și întrebi un copil unde vrea să meargă, primești invariabil același răspuns: la zoo. Deși în ultima perioadă numărul exemplarelor a scăzut din aceste locuri atractive, s-au adus unele animale deosebite care îi încântă pe copii și nu numai. Atât adulții care vor să-și amintească de copilărie sau să fie la curent cu cele mai interesante informații, cât și copiii pot vizita aceste locuri atractive din România în funcție de disponibilitatea de timp și programul de vizitare. Dacă vrei să afli informații utile despre grădinile zoologice din România vei descoperi în continuare tot ce te interesează.

1. Grădini zoologice din România - care sunt, unde se regăsesc și ce animale deosebite pot fi văzute în acestea

Fiecare copil care merge într-o grădină zoologică își dorește să vadă cât mai multe animale, comportamentul acestora și, dacă este posibil, să interacționeze cu ele. Dacă printre exemplarele de la zoo se află Regele animalelor este ideal, însă acesta se aclimatizează mai greu în zonele reci și este dificil de menținut foarte mult timp. Dacă vrei să afli informații corecte și complete vei desoperi pe spotmedia.ro o mulțime de lucruri interesante și inedite. 

ADVERTISING

Top grădini zoologice din România care merită vizitate în fiecare anotimp

  1. Grădina zoologică din Târgu Mureș

Aceasta este cea mai mare și frumoasă grădină zoo din România datorită faptului că adăpostește peste 80 de specii de animale, girafei și elefantului care se găsesc aici și fac deliciul copiilor prin statura lor impunătoare alături de multe alte animale sălbatice crescute în captivitate. Curățenia, hrana asigurată și amenajările interioare te duc cu gândul la locurile în care cresc și se dezvoltă animalele, fără a avea probleme că se află în captivitate. Astfel, copiii se simt într-o atmosferă de poveste și pot admira în voie exemplare rare. Poți găsi aici specii precum: lei, emu, maimuțe, cămile, quati, vulpi, ratoni, păuni, păsări răpitoare, vulturi, acvile, șorecar, buhă, bufniță, zebre, lame, capre cu coamă, bizoni americani, antilopă, căprioare, mufloni, măgari, ursuleți, lupi, porci mistreți, tigru, jaguar, pantera neagră, râs, canguri păsări de baltă sau mlaștină și nu numai.

  1. Grădina zoologică din Brașov

Aceasta este una din cele mai frumoase grădini zoo din România și adăpostește exemplare deosebite care sunt crescute în condiții impecabile de igienă și hrănire. Dintre acestea, se evidențiază: leii albi, leii comuni, tigrii siberieni, tigrii albi, leopard, păsări răpitoare, urși, cămile, animale domestice, lame, lupi, lebede, porci mistreți, nutrii, struți, căprioare, vulpe, șerpi, șopârle, păsări exotice.

  1. Grădina zoologică din Oradea

Aceasta este una din cele mai frumoase grădini zoologice din România și se pot observa influențele din Vestul Europei de când intri pe poartă. Curățenia, amenajările impecabile, ordinea, grija față de animale și oamenii care le vizitează sunt doar câteva atribute ale acestei grădini zoo. Găsești aici numeroase specii, precum: căprioare, cerbi, lamă, zebră, struț emu, antilopă, porc spinos, sitatunga, zebu, oaie cu coamă, urs brun, leu, tigru siberian, leopard, jaguar, râs, maimuțe, suricate, raton, cangur, lup, broaște țestoase, capybara, huhurez, vultur, erete, liliac, ponei, vaci, reptile.

ADVERTISING
  1. Grădina zoologică din Sibiu

Găsești aici specii deosebite precum: watusi, porc mistreț, porc pecari, bivol alb, zebră, cămilă, muflon, lamă, tigru alb, lup, urs, leu, maimuțe, jaguar, emu, păsări răpitoare și nu numai.

  1. Grădina zoologică din București

În capitala țării noastre, unde ai de ales o mulțime de obiective frumoase și interesante, găsești una din grădinile zoologice din România care a început să-și diminueze din strălucirea de altădată, din păcate. Cert este că s-au acordat alte priorități în obiectivele de investiții și au fost lăsate în urmă aceste locuri care erau centre de atracție pentru numeroși turiști români și străini. Totuși, te poți bucura de prezența unor specii precum: pelicani, mara, maimuțe, geneta, suricate, marmoset, tamarin, reptile, pești în acvariu, pisici de mare, lei, leoparzi, lupi, păsări răpitoare, zebră, antilopă, mufloni, lamă, cămilă, alpaca, păsări exotice, mangustă, râs, pisică sălbatică, raton, serval, tigru, pelicani și nu numai.

  1. Grădina zoologică din Reșița

Dacă începi să faci turul acestei grădini zoo vei descoperi specii precum: cerbul lopătar, căprioara, porcul mistreț, capra pitică, lupul, tigrul, leul, jaguarul, păsări răpitoare, zimbrul, mara, maimuțe, păsări nocturne, raton, lebădă neagră, păsări exotice, măgar alb, emu.

  1. Grădina zoologică din Călărași

Găsești aici, încă de la intrare, cerbul lopătar care pare să stea de pază și să te întâmpine. Surprinzător este că poți vedea hipopotamul, nu numai maimuțe, cămile, struți, leu, tigri, râs, jaguar, ursuleți, mufloni, ponei, lame, struți, rozătoare, reptile, diferite păsări, care mai de care mai deosebite prin colorit sau mărime.

ADVERTISING
  1. Grădina zoologică din Pitești

Aceasta este una din cele mai surprinzătoare grădini zoo prin existența unor animale deosebite, deși părerile sunt împărțite. Chiar dacă recenziile sunt insuficient de relevante sunt în contradictoriu cu ceea ce povestesc vizitatorii, merită să parcurgi traseul din frumoasa Pădure parc Trivale pentru a vizita această grădină zoo. Găsești aici specii precum: lama, păunul, cerbul, watusi, berze, struț emu, cămilă, urși, tigri, bivol, oaie cu coamă, kiang, reni, cerbi, porci vietnamezi, ponei, lebede, lei, urs asiatic gulerat, crocodil, câine dingo, lupi, maimuțe. Merită să vizitezi această grădină zoo datorită implicării tot mai mari a conducerii, prin menținerea curățeniei, spații generoase și exemplarele rare pe care le îngrijesc.

  1. Grădina zoologică din Ploiești

Regele animalelor, leul te întâmpină cu statura lui impunătoare și atitudinea specifică animalelor de pradă. Poți vedea și alte exemplare deosebite, precum: zebra, lama, lebăda neagră, nutria, măgarul, căprioara, alpaca, watusi, muflonul, cămila, tigrul, ursul brun, tigrul alb, renul, kiangul, lupul, porcul vietnamez, zebra, maimuțele, nandul, struțul african, șorecarul, cerbul lopătar.

  1. Grădina zoologică din Râmnicu Vâlcea

Când cauți grădini zoo în România în timp ce călătorești la munte sau la mare te vei bucura de prezența animalelor pe care rar le poți vedea în realitate. Astfel, în aceste spații special amenajate, vei vedea: emu, iguane, tarantulă, dragon bărbos, rechin de apă dulce, purceluș de Guineea, cangur, raton, pavian, fazan argintiu, căprioară, urs, lupi, lamă, vulpe, jaguar, leu, vulpe argintie.

  1. Grădina zoologică din Târgoviște

Aceasta este una din cele mai frumos amenajate grădini zoo din România pe care o poți vizita în fiecare anotimp. Stilul miniatural te duce cu gândul la o atmosferă de poveste. Găsești acvarii cu diferite specii de pești, salamandre, rechini pitici, somni pitici, sturioni pitici, piranha, precum și țarcuri cu animale precum: leu, tigri, hipopotam pitic, coati, vultur pleșuv, cerb, căprioară, ibex, zebu, ponei, cangur pitic, lamă, alpaca, porc spinos, ratoni, maimuțe, reptile, broaște țestoase, amfibieni, suricate, fazani, păsări exotice.

  1. Grădina zoologică din Galați

Aceasta se mai numește Grădina zoo Gârboavele și se observă că manifestă o grijă deosebită față de animale. Printre acestea se enumeră: regele leu, tigrul, lupul, caii, struțul, uliul, porcul mistreț, cerbul, ursul, păunii, fazanii, porumbeii.

  1. Grădina zoologică din Brăila

Deși are o suprafață mică, această grădină zoo posedă o mare diversitate de animale. Poți vedea specii precum: oaia cu coamă, rațe, gâște, lebede, berze, păsări răpitoare, păuni, fazani, struți, watusi, porci spinoși, ratoni, coati, lupi, urs, bivoli albi, vulpe, yac, mufloni, animale domestice, tigri, maimuțe și chiar regele leu.

  1. Grădina zoologică din Bârlad

Aceasta este cea mai mare grădină zoo din Moldova și adăpostește specii precum: ursul, leul, acvila, bivolii, struții, cerbii și căprioarele, poneii, muflonii, alpaca, lupii, maimuțele, măgarul, berbecul cu coamă, lama, cămila, zimbrul, diferite păsări.

  1. Grădina zoologică din Constanța

Aceasta se poate evidenția nu atât prin mărime, ci prin speciile deosebite pe care le adăpostește, cu condiția vizitării Delfinariului, dacă vrei să te bucuri pe deplin de călătorie. 

  1. Grădina zoologică din Rădăuți
  2. Grădina zoologică din Târgu Neamț
  1. Grădina zoologică din Hunedoara
  1. Grădina zoologică din Craiova
  1. Grădina zoologică din Timișoara

Fiecare din aceste grădini zoologice se evidențiază prin stilul zonei, grija față de animale și mediu, deschiderea față de vizitatori.

2. Cea mai mare grădină zoologică din România - informații utile pentru vizitatori

Când te afli în călătorie prin țară și cauți grădini zoo din România vei descoperi aproape în fiecare oraș reședință de județ câte una care merită vizitată.

Cea mai frumoasă grădină zoologică din România nu este neapărat și cea mai mare. Totuși, cea mai mare grădină zoologică este cea din Târgu Mureș și aceasta are o tradiție de aproape 100 de ani. Aflată în centru lorașului Târgu Mureș, grădina zoo s-a înființat încă din anul 1948, după al doilea Război Mondial. Pădurea de stejari și fagi care datează din secolul al XV-lea, cu o suprafață de 500 de hectare oferă mediul ideal pentru creșterea și dezvoltarea animalelor. Cele peste 750 de animale de aici sunt îngrijite cu mare atenție și au fost separate în funcție de tipul acestora. 

Renumele său internațional este susținut de promovarea turismului și grija față de animale, precum și aducerea unor exemplare rare în lume. Procesul de îngrijire, întreținere și curățenie este unul deosebit de complex și amplu, însă vizitatorii se pot bucura pe deplin de fiecare specie care trăiește în mediu aproape natural.

Surprinzătoare sunt: peștera urșilor, spațiul tigrilor, vizuina vulpilor, girafele, zebrele, elefanții și toate celelalte specii existente într-un cadru feeric și propice pentru dezvoltare și crearea senzației că sunt în mediul lor natural. Felinele, păsările de baltă, animalele ierbivore, maimuțele oferă senzație și deliciul vizitatorilor de toate vârstele. În dreptul fiecărui spațiu destinat vizitei, găsești informații utile despre speciile de animale existente aici și te poți bucura pe deplin dacă aloci o zi întreagă acestei vizite de neuitat. Îngrijitorii de animale se ocupă în mod permanent de curățenie, hrănire, întreținere și alte condiții prielnice pentru necuvântătoare. 

3. Grădina zoologică din România care este cea mai căutată de vizitatori

De când s-a hotârât ca în fiecare județ să se înființeze câte o grădină zoo, în orașul reședință, se fac eforturi extraordinare pentru dezvoltarea infrastructurii din zonă și crearea condițiilor optime în vederea creșterii cât mai multor specii. În România există mai multe grădini zoo căutate, însă vom expune în continuare topul acestora în funcție de preferințele copiilor și nu numai. Fie că este o zonă de tranzit, fie că mergi special pentru a vedea mulțimea de specii de animale, copiii vor fi încântați de fiecare dată de aceste vizite.

TOP 5 cele mai căutate grădini zoo din România

  1. Grădina zoo din Râmnicu Vâlcea

Speciile din această grădină zoologică provin din Europa, Asia, Australia, America Centrală și de Sud, fiind expuse pe o suprafață de 4 hectare.

  1. Grădina zoo din Bârlad

aceasta se află în interiorul Grădinii Publice și adăpostește o mulțime de specii și varietăți pe o suprafață mai mare de 50.000 metri pătrați. Acvariile se evidențiază prin varietatea speciilor de pești.

  1. Grădina zoo din București

În capitală poți vedea mai mult de 40 de specii de mamifere, 9000 de specii de reptile, foarte multe specii de pești, amfibieni, nevertebrate și păsări

  1. Grădina zoo din Craiova

Aceasta este una din cele mai vechi din țară, fiind inaugurată în anul 1906 și adăpostește o mulțime de specii și varietăți de animale. Maimuța- cel mai bătrân exemplar, precum și un leu și un tigru se găsesc în această grădină zoo de câteva zeci de ani și le poți admira în toată splendoarea lor.

  1. Grădina zoo din Oradea

Ce este deosebit în această grădină zoo este că poți „adopta” un animăluț pe care îl lași tot acolo, însă donezi o sumă de bani pentru buna întreținere a acestuia. În schimb, te poți bucura de vizitarea animăluțului adoptat ori de câte ori dorești, în timpul programului de vizitare.

Așadar, dacă vrei să vezi „pe viu” specii rare de animale poți vizita una sau mai multe din grădinile zoologice din România. Satisfacția va fi garantată, în măsura în care aloci suficient timp pentru îndeplinirea acestui obiectiv.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇