Un coati a evadat de la Zoo Oradea în timpul furtunii

Un coati a evadat de la Zoo Oradea în timpul furtunii

Dincolo de numeroasele pagube provocate parcului de agrement din Oradea după furtună, un exemplar din specia coati a evadat din Grădina Zoologică.

Profitând de o creangă căzută pe gardul țarcului în care sunt găzduiți, animalul s-a cățărat și până ca îngrijitorii să realizeze acest lucru, a reușit să evadeze din țarc.

„Din fericire, coati a fost observat de un orădean care alerga pe pista de pe malul Peței, pe str. Făgărașului. Acesta ne-a anunțat că ursulețul nostru trompetar se află cățărat într-unul dintre plopii de pe malul Peței și ne-a trimis un filmuleț video”, spune Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice din Oradea.

ADVERTISING

O echipă formată din îngrijitori de la Zoo Oradea, împreună cu administratorul și medicul veterinar, s-a deplasat imediat la fața locului, pentru a captura animalul și a-l aduce teafăr „acasă”.

Pentru capturarea acestuia a fost apelat serviciul 112, un echipaj al ISU Bihor deplasându-se la fața locului și intervenind cu o nacelă.

Operațiunea de prindere a coati-ului „rătăcitor” a durat aproximativ două-trei ore, însă, în cele din urmă, animalul a fost capturat nevătămat și reintrodus în țarcul de la Grădina Zoologică Oradea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇