Doar 8 minute de defilare militară de 1 Decembrie la Timişoara, unde se intră doar cu certificat verde. Când se deschide târgul de Crăciun

Doar 8 minute de defilare militară de 1 Decembrie la Timişoara, unde se intră doar cu certificat verde. Când se deschide târgul de Crăciun

De Ziua Naţională a României, la Timişoara, va avea loc o defilare militară care va dura doar opt minute, iar cei care vor să participe vor avea nevoie de certificatul digital european COVID-19.

Programul începe miercuri, 1 Decembrie, la ora 11.00 cu întâmpinarea oficialităţilor, prezentarea onorului, salutarea Drapelului de Lupta, intonarea Imnului Naţional al României.

La ora 11.03 - 11.10 are loc oficierea serviciului religios, la 11.10 - 11.16 sunt programate discursuri, urmate de depuneri de coroane de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut.

Între orele 11.22 - 11.30 are loc defilarea Detaşamentului de Onoare.  

Toate aceste activităţi vor avea loc în Parcul Central ”Anton Scudier” din Timişoara, iar accesul în perimetru va fi permis doar în baza certificatului digital european COVID-19.

De 1 decembrie se deschide și Târgul de Crăciun. Accesul, tot cu certificat

Târgul de Crăciun de la Timişoara se va deschide tot pe 1 Decembrie, la orele 18.00, când va fi aprins şi iluminatul festiv, şi se va desfăşura până în 15 ianuarie 2022.  

Reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţă că la târg se va putea intra tot cu certificat digital european COVID-19, excepţie fac zonele unde se va amplasa bradul şi cele dedicate copiilor.

„Vor fi delimitate două zone, una de la patinoarul din faţa Operei până la Modex, şi alta în Piaţă Libertăţii, în zona scenei şi a căsuţelor, unde se va putea intra doar pe baza certificatului verde.

Practic, vor fi două intrări, unde oamenii vor fi verificaţi, se va scana certificatul. Ca să delimităm zonele acestea cât mai restrâns, căsuţele care erau prevăzute a fi amplasate vizavi de Palatul Lloyd au fost mutate la Modex, acolo unde, iniţial, trebuia să fie un parc de distracţii, pe care l-am limitat la un ringispil (tiribombă cu lanţuri - n.red).

Pe de altă parte, pe strada Mărăşeşti, unde vor fi amplasate standurile cu mâncare şi se mănâncă la faţă locului, nu va fi delimitat perimetrul şi nu va există o persoană din partea organizatorilor care să verifice certificatele verzi, ci este obligaţia fiecărui comerciant să facă acest lucru”, a declarat Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultură din Timişoara.  

În Piaţa Victoriei, în locul deja tradiţional de lângă rectoratul Universităţii Politehnica, va fi montat un brad artificial modular.  

„Pentru că nu am vrut ca zona în care este amplasat bradul să fie parte din cea îngrădită, am decis să îl mutăm în centru, în afara ţarcurilor. Vom avea un brad artificial, pe module, adus din Olanda. Practic, este făcut din mai multe segmente, va avea 12 metri înălţime şi va fi perfect conic”, a mai spus Camelia Mingasson.  

În deschidere, în Piaţa Libertăţii, Ansamblul Timişului, însoţit de invităţi surpriză din fiecare regiune a ţării, va susţine un spectacol ce va fi urmat de un concert al formaţiei timişorene TM Groove.  

Şi pentru noaptea dintre ani va fi pregătit un concert. De Revelion, muzicienii Cari Tibor şi Teo Milea vor avea un ”dialog al pianelor”, în cadrul căruia vor invita pe scenă o serie de artişti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇