Cum vrea să scape de turiști cel mai frumos orășel, care a inspirat animația Frozen (Foto)

Cum vrea să scape de turiști cel mai frumos orășel, care a inspirat animația Frozen (Foto)

Localnicii din Hallstatt s-au săturat de turiștii zgomotoși și vor să fie lăsați în pace. Așa că primăria a montat un panou din lemn într-un loc invadat de străinii care vin întruna ca să facă selfie-uri.

Peste un milion de turiști vin în fiecare an în pitorescul Hallstatt, despre care se spune că a inspirat orășelul fictiv Arendelle din seria „Frozen”, creată de Disney. Invazia necontenită a determinat primăria să monteze un panou temporar, din lemn, într-un loc în care turiștii se înghesuie pentru a-și face selfie-uri, relatează Euronews.

ADVERTISING

Panoul le strica parțial panorama turiștilor, dar a fost îndepărtat după un val de reacții critice pe rețelele de socializare. Cei aproape 900 de locuitori erau mulțumiți că îi scăpa de aglomerație și de zgomot.

Primarul din Hallstatt, Alexander Scheutz, vrea să pună acum un banner cu un mesaj prin care turiștii sunt rugați să plece.

Hallstatt este inclus în patrimoniul UNESCO. Priveliștile sale, cu casele tradiționale care se oglindesc în apa lacului Hallstätter See, au devenit celebre în toată lumea, iar înainte de pandemia de Covid-19 era foarte căutat mai ales de turiștii din estul și sudul Asiei.

ADVERTISING

Localitatea a apărut și într-un program TV sud-coreean în 2006, iar o replică a sa a fost construită în Huizhou, din provincia chineză Guangdong, în 2011.

Turiștii au început să revină după pandemie, iar autoritățile locale au limitat accesul autocarelor și al mașinilor la o cotă zilnică, dar valorile maxime sunt atinse constant.

Primarul Scheutz a declarat presei austriece că va pune un banner prin care turiștilor li se cere să părăsească locul, fiindcă localnicii vor doar să fie lăsați în pace.

Hallstatt nu este singura destinație europeană care încearcă să scape de turiștii veniți pentru a-și face poze. Pritorescul sat Portofino de pe riviera italiană a introdus zone în care staționarea este interzisă. Astfel, este interzisă oprirea între orele 10:30 şi 18:00 în zonele din centrul oraşului Portofino cele mai frecventate de turişti, adică cele cu vedere la mare.

ADVERTISING

Restricția intră în vigoare la 1 aprilie şi se aplică până la 15 octombrie. Cei care nu respectă această interdicţie riscă o amendă între 68 şi 275 euro.

Măsura are drept scop împiedicarea adunării grupurilor mari de turiști pentru a-și face poze în fața clădirilor colorate din Portofinp. Localitarea cu doar 400 de locuitori unde ajung și celebrităţi precum Steven Spielberg, Rihanna sau Paris Hilton este invadată uneori de peste 10.000 de turiști, ceea ce duce la supraaglomerarea străduțelor și la blocaje de trafic.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇