Cum să ai un crăciun cât mai eco-friendly? Top 5 idei de implementat

Cum să ai un crăciun cât mai eco-friendly? Top 5 idei de implementat
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, ceea ce înseamnă că trebuie să ne pregătim cadourile, decorațiunile și meniul de Crăciun! Și deși este o perioadă îndrăgită de toți, acesta este momentul oportun în care să facem decizii cât mai prietenoase cu mediul înconjurător. Astfel că, dacă și tu vrei să faci anul acesta o schimbare și să ai un Crăciun cât se poate de eco-friendly, atunci ai ajuns unde trebuie! Citește acest articol în continuare și vezi ce idei poți implementa și tu înainte de sărbători!

ADVERTISING

Iată ce idei să ai și tu în vedere

1.  Fără brazi naturali!

Brazii naturali mereu au dat un aer aparte Crăciunului și nimeni nu poate nega acest lucru! Cu toate acestea, achiziționarea unui brad artificial este o decizie mult mai înțeleaptă. În loc să cumperi un brad natural an de an, pe care după câteva săptămâni oricum o să îl arunci la gunoi, este mai bine să ai unul artificial, de care te poți bucura mulți ani de acum încolo! Pe homenest.ro există numeroase variante de brazi artificiali din care să alegi, cu mărimi diferite, culori și materiale diverse.

ADVERTISING

2. Cumpără  și obiecte second-hand

Sărbătorile înseamnă și multe drumuri pe la magazine. Fie că vrei decorațiuni, fie că vrei o față nouă de masă, trebuie să achiziționezi tot ceea ce ai nevoie. Însă, dacă vrei să reduci cu adevărat din costuri și din impactul pe care îl ai asupra mediului, caută și prin magazinele second-hand. Dacă oferi câteva ore  acestei activități, sigur vei găsi lucruri care îți vor plăcea!

3. Fă-ți propriile decorațiuni cu ce ai prin casă

Dacă deja te-ai gândit că anul acesta vrei să cumperi alte decorațiuni, stai un moment! De ce să dai o grămadă de bani, când poți crea chiar tu decorațiuni cu ce ai prin casă? Dacă ai la îndemână materiale textile poți face fundițe, iar dacă ai hârtie creponată poți face ghirlande superbe. De asemenea, dacă te-ai plictisit de decorațiunile pe care la ai deja, le poți redecora în numeroase moduri creative. De exemplu, globurile le poți picta, vopsi sau chiar orna cu diverse tipuri de hârtii decorative!

ADVERTISING

4. Cumpără cadouri de la producători locali

Nici de cadouri nu putem uita! Dacă ești obișnuit să alegi cadouri cât mai practice, pe care oamenii speciali din viața ta chiar să le folosească, atunci optează să le cumperi de la producătorii locali din zona ta. Vezi ce găsești în magazinele artizanale locale, la buticurile cu produse handmade și prin târgurile de sezon unde se găsesc mereu numeroase idei de cadouri!

5. Nu face prea multă mâncare de sărbători!

Mulți dintre noi avem tendința ca de sărbători să facem mâncare în exces! Această practică aduce adesea la risipă alimentară, fiindcă niciodată nu se consumă în totalitate preparatele realizate. Așadar, Crăciunul acesta încearcă să faci mai puțină mâncare, să îți faci un meniu exact și o listă cu ce îți trebuie de la magazin, dar fără lucruri suplimentare!

În concluzie, urmând aceste idei, poți avea un Crăciun mult mai eco-friendly! De asemenea, vei economisi bani și vei putea să îți pui creativitatea la încercare în numeroase situații!