Concert Extraordinar de Anul Nou 2022, la Opera Națională București - valsuri, polci și arii celebre din operete vieneze

Fundaţia Calea Victoriei și Opera Națională București vă invită vineri, 7 ianuarie 2022, de la ora 18.30, la Concertul Extraordinar de Anul Nou, eveniment de gală aflat la a VIII-a ediție.

Începeți anul 2022 alături de dirijorul Tiberiu Soare împreună cu trei soliști talentați: soprana Mădălina Barbu, soprana Renata Vari și tenorul Alfredo Pascu. Acordurile orchestrei Operei Naționale București vă vor purta într-o călătorie sonoră efervescentă în lumea muzicală vieneză din a doua parte a secolului al XIX-lea. 

Afis-CAN-2022-fcv

Publicul prezent la acest concert va fi încântat de splendidele compoziţii ale celor doi Johann Strauss, tatăl și fiul, ale lui Brahms, Waldmann, Léhar și Kalman; un program plin de energie, pasiune și grație care cuprinde valsuri, polci și arii celebre din operete vieneze.

ADVERTISING

Intrați în atmosfera muzicală a Vienei din La Belle Epoque, acea perioadă de glorie a muzicii vieneze care naște în iubitorii de muzică o nostalgie a unor vremuri strălucitoare în care fracul nu era purtat doar de cei din orchestră, ci și de domnii care mergeau la concerte și baluri însoțiți de doamne în rochii ample, elegante, cu bijuterii și parfumuri prețioase. 

Dirijorul Tiberiu Soare consideră că această perioadă, pe care o vom recrea muzical în frumoasa sală a Operei Naționale București, reprezintă epoca de aur a muzicienilor, un moment de maximă emulație și apreciere din partea publicului, când apariția unei noi compoziții muzicale în Viena reprezenta un eveniment cultural și social mult așteptat de public.

ADVERTISING

Bilete pot fi cumpărate de pe site-ul Operei Naționale București sau la casa de bilete a Operei Naționale București.

Vârsta minimă recomandată pentru acest spectacol este de 6 ani.

Acest eveniment este realizat cu sprijinul: Midas Electronics și Casa de Avocatura Bondoc şi Asociaţii.

Parteneri media: Agerpres, România TV, Zile şi Nopţi, Ziarul Metropolis, Observatorul Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Romantic FM, Radio France International, Radio Itsy Bitsy, Leviathan, SpotMedia, Marea Dragoste, News Bucureşti, Reuşita TV, A7TV, Bucureşti Business, 9am, Kudika, Garbo, Timpul, Quick News, Revista Forbes, Revista Avantaje, Revista Psychologies, Bookhub.

ADVERTISING

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale și interactive. De peste 14 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. 

Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori. Ne mândrim cu peste 50.000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).