Impresii de la Târgul de Crăciun din fața Operei Naționale București, care a fost vizitat deja de zeci de mii de oameni (Galerie foto)

Impresii de la Târgul de Crăciun din fața Operei Naționale București, care a fost vizitat deja de zeci de mii de oameni (Galerie foto)

Peste 30.000 de persoane au vizitat în weekendul inaugural noul Târg de Crăciun CLASSICAL CHRISTMAS MARKET deschis de Opera Națională București, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi.

Desfășurat pe întreaga Esplanadă a Operei Naționale București (Bulevardul Mihail Kogălniceanu 70-72), CLASSICAL CHRISTMAS MARKET este primul Târg de Crăciun în aer liber în care răsună doar muzica clasică a sărbătorilor. Spațiul își așteaptă vizitatorii zilnic, între orele 10:00 și 21:00, până pe 31 decembrie

Odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări oficiale privind organizarea evenimentelor cu public, programul CLASSICAL CHRISTMAS MARKET se va prelungi până la ora 22:30.

ADVERTISING

Publicul a primit cu entuziasm etalarea atmosferei speciale de sărbători, cu decoruri impresionante, care te întâmpină chiar de la intrare, cu îngeri uriași vestitori ai Crăciunului, cu un patinoar cu gheață de peste 600 de metri pătrați, brazi de 5 metri înălțime împodobiți cu lumini de sărbătoare, precum și proiecțiile spectaculoase de pe superba clădire a Operei Naționale București. 

Mulțumim tare mult pentru acastă oază de bucurie și muzică bună!” – C., 32 ani.

Patinoar_CCM

Foto: Opera Națională București

Îmi place foarte mult aici, este foarte frumos. Acum patinez și îi aud pe copiii care cântă live pe scenă., Recomand locul acesta, eu sigur o să mai vin cu părinții mei”  - S., 11 ani.

Sena-Cantus-Mundi_CCM

Este super, e ca în Wonderland, doar că încă nu ninge. E o atmosferă foarte plăcută. Sunt și colinde și trenuleț, patinoar și spiriduși, de toate. E câte ceva de făcut pentru toată lumea - și pentru copii, și pentru adulți. Cine a avut ideea, chiar a avut o idee foarte bună” - familia M.

Polar-Express_Classical_Christmas_Market

 „E foarte frumos aici și  mă bucur pentru noi, bucureștenii, că avem acest târg. Este o atmosferă foarte plăcută, care mă duce imediat cu gândul la sărbători” - Sorin, 28 de ani.

Intrare-Classical-CHristmas-Market

Sosiți în număr foarte mare, în special în orele serii, vizitatorii târgului au intrat în funcție de numărul de persoane aprobat în cadrul evenimentului (1.000 de persoane) și s-au bucurat de atracțiile propuse de organizatori, pe fundalul sonor al colindelor interpretate de Corului Madrigal și muzicii artișitilor Operei Comice pentru Copii - partenerul evenimentului.

ADVERTISING

Desfășurat pe nu mai puțin de 12.000 metri pătrați, CLASSICAL CHRISTMAS MARKET este primul Târg de Crăciun găzduit de Opera Națională București în întreaga sa istorie centenară.

Printre activitățile propuse publicului enumerăm spectacolele și concertele de colinde ale copiilor din corurile Cantus Mundi din toată țara și al Corului de copii al Operei Naționale București, pe scena special amenajată, Ateliere Spiridușilor în care cei mici învață să creeze propriile decorațiuni de sărbători, sesiuni de fotografiat la Photo Point, plimbări cu Express-ul OCC și Trăsura Magică, zboruri VR cu sania sau cumpărături la Magazinul OCC și la căsuțele cu produse și bunătăți de sărbători. 

Magazin-OCC_CCM

În plus, în urma feedback-ului primit supă zilele de weekend de la bucureșteni, organizatorii au dublat numarul comercianților de produse alimentare și băuturi.

Casute_CCM

Intrarea la CLASSICAL CHRISTMAS MARKET este gratuită, pe baza certificatului verde.

Pe toată durata Târgului, în Sala mare a Operei Naționale vor avea loc mai multe reprezentații eveniment: premiera spectacolului centenar „Lohengrin” de R. Wagner (regia Silviu Purcărete –10 și 12 decembrie), Seara Tinerilor Coregrafi (14 decembrie), spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de P. I Ceaikovski (15, 18, 23 și 29 decembrie), spectacolul „La Traviata” de G. Verdi (19 și 22 decembrie), „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart (18 decembrie) și „La Bohème” de G. Puccini (29 decembrie). 

Noaptea_Classical_Christmas_Market

Nu în ultimul rând, pe celebra scenă a Operei Naționale vor avea loc mult așteptatele reprezentații ale spectacolului de Crăciun al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care în acest an se intitulează „Pe drumul Crăciunului” (16 și 17 decembrie).

Trasura-magica_CCM

Organizatori: Opera Națională București, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin

ADVERTISING

Parteneri:, Opera Comică pentru Copii, Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA

Eveniment recomandat de Europa FM

Parteneri media: AGERPRES, România TV, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio France International, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, Forbes, Leviathan, SpotMedia, Marea Dragoste, Ordinea Zilei, News București, Reușita TV, București Business, 9am, Kudika, Garbo, Ballet Magazine, Notorious Stories, Timpul, a7tv, Media Trust, Bookhub, Revista Psychologie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇