Competiție inedită: Sportivii se iau la întrecere cu telescaunul, în Parâng

Competiție inedită: Sportivii se iau la întrecere cu telescaunul, în Parâng

Zeci de sportivi din toată ţara sunt aşteptaţi în staţiunea Parâng, din Valea Jiului, unde cunoscutul parapantist Toma Coconea va organiza sâmbătă o nouă ediţie a concursului „Red Bull Outrun the Lift”, o competiţie în care participanţii sunt provocaţi să alerge pe un traseu montan abrupt, luându-se la întrecere cu telescaunul care funcţionează în zonă.

„Eşti gata să întreci telescaunul din Parâng? Pe 15 octombrie dăm startul Red Bull Outrun the Lift, provocarea supremă pentru alergătorii montani”, este mesajul transmis pe pagina sa de sportiv de Toma Coconea către cei care doresc să-şi testeze forma fizică.

🤩Ne apropiem ușor ușor de ziua cea mare!➡ Startul Red Bull Outrun the Lift se va da în grupe de câte 20 alergători de…

Publicată de Toma Coconea pe Vineri, 14 octombrie 2022

„Red Bull Outrun the Lift” este o cursă contratimp în care sportivii trebuie să străbată cei 2,5 km din traseul de urcare al telescaunului în mai puţin de 25 de minute, durata pe o parcurge acesta de la staţia de start la cea de final.

ADVERTISING

Se pleacă de la cota 1.070 m şi se ajunge la 1.685 m, cu o diferenţă de nivel de 615 m, participanţii la ediţiile trecute apreciind traseul ca fiind unul greu.

Startul va fi dat sâmbătă la ora 12:00, cu plecare de la baza telescaunului în grupe de 20 de alergători.

Concursul se află la ediţia a şasea iar până acum doar 15 alergători au reuşit să ajungă înaintea telescaunului în staţiunea Parâng. Cel mai bun timp a fost obţinut de Gyorgy Szabolcs Istvan, cu 20 minute şi 26 secunde, în anul 2018.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇