Cetatea lui Vlad Țepeș de la Poenari va fi închisă un an și jumătate pentru renovare

Cetatea lui Vlad Țepeș de la Poenari va fi închisă un an și jumătate pentru renovare

Cetatea lui Vlad Țepeș de la Poenari, una dintre principalele atracții turistice din județul Argeș, intră într-un program de consolidare și reabilitare, cu fonduri europene, motiv pentru care va fi închisă în următoarele 16 luni.

Firma care a câștigat proiectul a luat astăzi amplasamentul în primire, informează Consiliului Județean Argeş.

"Cetatea Poenari este printre cele mai importante obiective turistice din Argeș. În vremuri normale, la Cetatea Poenari urcau peste 100.000 de turiști pe an, iar în 2020, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID, au fost în jur de 80.000 de turiști. Pe perioada execuției lucrărilor, accesul turiștilor va fi restricționat. Proiectul pe care îl avem acum va contribui la dezvoltarea comunității, prin creșterea atractivității turistice și investiționale și prin revitalizarea economică și social-culturală", a declarat vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu.

ADVERTISING

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în luna iulie, licitația fiind câștigată de asocierea firmelor SC EURAS SRL – SC ARHING SRL.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 20.133.693,14 lei cu TVA, din care 1.222.985,25 lei pentru proiectare, 190.400,00 lei pentru asistență tehnică din partea proiectantului și 18.720.307,89 lei pentru execuția lucrărilor. Termenul de execuție stabilit este de 16 luni.

Cetatea Poenari Argeș, ridicată în sec. XIII-XV, se află în administrarea Muzeului Judeţean Argeş și este încadrată ca monument istoric de importanță naţională și internaţională. Aceasta a mai fost închisă recent și din cauza urșilor care dau târcoale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇