Ce putem vedea în luna august la TNB Sala Ion Caramitru

A doua jumătate a lunii august aduce câteva dintre cele mai îndrăgite spectacole ale momentului : pe scena naţionalului bucureştean vor fi găzduite în perioada 23 – 31 august producţii de top, într-un veritabil maraton al dramaturgilor români. Se va juca spectacolul “Tache, Ianke şi Cadâr” a lui Victor Ioan Frunză, celebra comedie de moravuri “Gaiţele”, a lui alexandru Kiriţescu, dar şi texte main oi, semnate de Alexandru Popa, precum “All Inclusive” şi “Pe o pânză de păianjen.”  Pe scenă vor fi: Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern. Carmen Tănase, Marius Manole, Mirela Oprişor, Medeea Marinescu şi mulţi alţii. 

citizen

Premieră “Ce avem noi aici?” – 23 august găzduit la TNB Sala Ion Caramitru

Cea mai nouă piesă a Liei Bugnar pune spectatorul faţă în faţă cu o distribuţie spectaculoasă: Carmen Tănase, Marius Manole şi Maria Obretin sunt mama posesivă, băiatul timid şi diva singură şi disperată. Impreună se înscriu pe un parcurs comic de excepţie, cu substrat sensibil şi replici explozive. 

Distribuţie: Carmen Tănase, Marius Manole şi Maria Obretin

Text şi regie: Lia Bugnar

citizen

All Inclusive” – 24 august ora 20.00 găzduit la TNB Sala Ion Caramitru

Cel mai relaxant și revigorant “All Inclusive” se află doar la un bilet distanță și se savurează

confortabil din sala de teatru.  Sunteți invitați la o superbă comedie maraton, pe un text de

Alexandru Popa, despre ce avem și nu vedem și despre ce căutăm, deși avem deja. Totul bine dozat,

ȋntr-o piesă cuceritor de amuzantă, ȋn care fiecare pare idealul ȋmplinirii celuilalt. Medeea

citizen

Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu și Diana Roman dezvăluie cu vervă și

haz cum perfecțiunea poate face tandem cu nefericirea și imprefecțiunea poate fi calea cea mai

scurtă spre ȋmplinire prin acceptare.

Distribuție: Medeea Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu și Diana Roman.

Regia: Vlad Zamfirescu

Pe o pânză de păianjen” – 25 august ora 20.00 găzduit la TNB Sala Ion Caramitru

Spectacolul pornește din registrul comic exploziv, tranzitează prin zona umorului fin și ironiei subtile, ȋși urmează parcursul prin câteva momente de reflecție și chiar analiză psihologică și culminează cu o schimbare de perspectivă ce dă totul peste cap. O poveste cu tâlc, ce ne reamintește să nu uităm să privim și dincolo de ceea ce pare evident, să nu cădem pradă rutinei și să avem mereu ochii și inima deschise către și pentru persoanele de lângă noi. 

Piesa este semnată de Alexandru Popa și regizată de Vlad Zamfirescu, aceeași echipă ce a scos la rampă și titlurile de mare success “All Inclusive,” “Secretul fericirii” sau mai recentul “Totul se transformă.”

Distribuție: Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu, Diana Roman

Regia: Vlad Zamfirescu

Şi cu pisica ce-aţi făcut” – 27 august ora 20.00 găzduit la TNB Sala Ion Caramitru

“Şi cu pisica ce-aţi făcut” este o comedie-aventură, ȋn care Lia Bugnar dirijează povestea ȋntr-o manieră interactivă, care cucerește spectatorii și provoacă actorii. Distribuția reunește mai multe generații și tipologii ale scenei: doamna Rodica Mandache este deopotrivă fermecatoare și dramatică, Marius Manole este pierzatorul absolut, Medeea Marinescu este aristocrata stilată, Mariei Buză ȋi revine o interesantă partitură ce ȋi pune ȋn valoare atât glasul cât și talentul actoricesc, Anghel Damian este plin de vervă și umor iar Lia Bugnar are o postură surpriză care dinamizează cursul acțiunii. Rezultă o comedie altfel, ȋn care destăinuirile scot la iveală mult mai mult decât răspunsul la întrebarea-titlu: "Și cu pisica ce-ați făcut?"

Distribuţie: Rodica Mandache, Marius Manole, Medeea Marinescu, Maria Buză, Lia Bugnar şi Anghel

Damian

Text şi regie: Lia Bugnar

Gaiţele” – 28 şi 29 august ora 20.00 găzduit la TNB Sala Ion Caramitru

Ȋn viziunea regizorală a lui Gelu Colceag, “Gaițele” este un spectacol de forță ce aduce ȋn fața pubicului un veritabil careu de ași: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Virginia Rogin și Adriana Trandafir. Cele patru mari doamne ale scenei, alături de Manuela Hărăbor, Gabriel Fătu, Tudor Istodor, Ion Ionuț Ciocia și mulți alții, vă invită în lumea deformată a lui Alexandru Kirițescu pentru a înțelege de ce spectacolul este cunoscut şi sub numele “Cuibul de viespi”. 

Titlu reper din repertoriul autohton, piesa captivează privitorul cu personajele puternic conturate,  dinamica jocului și tumultul acţiunii. Accentele de caricatură prin care sunt puse ȋn lumina moravurile vremii şi umorul uneori amar, alteori ironic, dar tot timpul debordant completează această satiră socială ȋn registru comic. 


Distribuţie completă: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Virgina Rogin, Adriana Trandafir, Manuela Hărăbor/Ioana Ancea, Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fătu, Doina Teodoru/Andreea Chiriţescu, Ion Ionuţ Ciocia, Cosmina Dobrotă/Mariangela Coldea.

Regia: Gelu Colceag

Tache, Ianke şi Cadâr– 30 şi 31 august ora 20.00 găzduit la TNB Sala Ion Caramitru 

Celebra comedie “Tache, Ianke și Cadâr,” de data aceasta ȋn regia lui Horațiu Mălăele, mizează pe diferențele interculturale ca motor al angrenajului comic, dar și ca baza a unei lecții despre toleranță și acceptare. Spectacolul vine cu o distribuție remarcabilă ce garantează un tablou cu personaje captivante. Horațiu Mălăele este omul potrivit la locul potrivit, ȋn postura evreului Ianke, Mihai Constantin este foarte autentic ȋn rolul românului Tache, iar Răzvan Vasilescu ȋl ȋntruchipează cu mult șarm și culoare pe bonomul Cadâr. Interacțiunea celor trei negustori este izvorul momentelor comice, dar și și o invitație către a reflecta și a găsi calea spre acceptare prin ȋnțelegere și incluziune. “Gura lumii” este concretizată scenic ȋn cele două personajele exponențiale, Baba Safta și Ilie, roluri cu care ne ȋncântă Dana Dogaru și Adrian Ciobanu. Iar din mai tânăra generație de nume ale scenei, Maria Veronica Vârlan și Matei Constantin prind aripi ȋn rolurile celor doi ȋndrăgostiți – Ana și Ionel. 

Ȋn noua montare piesa are vigoare dar și farmec și ȋși consolidează sucesul cu fiecare nouă reprezentație.    

Distribuție: Horațiu Mălăele, pe Mihai Constantin, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan și Matei Constantin.

Regia: Horațiu Mălăele. 

Bilete: Ticketstore.ro, BLT.ro, Mystage.ro și Iabilet.ro şi detalii pe pagina de Facebook Cortina AG