Cadariu va plăti influenceri ca să facă reclamă destinaţiilor româneşti. Explozie de turişti pe litoral

Cadariu va plăti influenceri ca să facă reclamă destinaţiilor româneşti. Explozie de turişti pe litoral

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, are de gând să plătească influenceri pentru a face campanie de promovare a destinaţiilor autohtone. În plus, el spune că numărul turiştilor care au fost pe litoral în prima jumătate din 2022 este cu 35% mai mare ca anul trecut, în aceeaşi perioadă.

Întrebat joi seara la Digi24 dacă există vreun plan pentru ca cel puţin o parte din cei 6 miliarde de euro cheltuiţi anul acesta de români pe vacanţe în străinătate să rămână în ţară, ministrul vine cu explicaţii: ”Fără discuţie, fără discuţie, încercăm să adoptăm tot felul de măsuri care să încurajeze (…)

ADVERTISING

Pe de altă parte, să nu uităm, ne aflăm în momentul în care am trecut de 2 ani de pandemie. Nu putem să nu constatăm că românii îşi doresc, după 2 ani de zile de petrecut concedii în România, atât cât s-a putut şi cât restricţiile le-au permis, sunt dornici să călătorească în străinătate”.  

Totuşi, ministrul are de gând să şi facă ceva pentru promovarea obiectivelor turistice din România. 

”În primul rând, una din aceste acţiuni prevede o achiziţie publică pentru a dezvolta platforma ministerului România. Travel. Va fi punctul de plecare a acestei promovări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În paralel, vom apela la acea formă de promovare prin intermediul influencerilor”, a spus ministrul, precizând că valoarea contractului este de 100.000 de euro.  

”Trebuie să ne raportăm la bugetul pe care îl avem şi e un început, având în vedere că, cel puţin în ultimii 2 ani de zile, nu s-a făcut nimic pe componenta de promovare”, a adăugat Cadariu.  

Mai mulţi turişti pe litoral

Pe de altă parte, ministrul susţine că numărul turiştilor de pe litoral a crescut cu 35% în prima jumătate de an, iar datele până la finalul lui 2022 arată un trend crescător.

ADVERTISING

”Până la 30 iunie, numărul turiştilor de pe litoral a crescut cu 35%. Dacă anul trecut, în aceeaşi perioadă, au fost aproximativ 200.000 de turişti, în prima jumătate a acestui an au fost 267.000 de turişti”, a afirmat Cadariu,

Acesta a precizat că trendul trebuie confirmat de datele oficiale până la finalul anului, dar există speranţe că acesta se va menţine.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇