Castelul Bran, pe primul loc în topul celor mai înfiorătoare locuri de vizitat de Halloween

Castelul Bran, pe primul loc în topul celor mai înfiorătoare locuri de vizitat de Halloween

Europa are unele dintre cele mai populare destinații turistice din lume, cu plaje pitorești și orașe vibrante, dar a cunoscut și o istorie lungă și sângeroasă.

Și știi ce înseamnă toate acele bătălii și evenimente sângeroase? O mulțime de locuri bântuite, scrie revista Time Out, care prezintă un top al celor mai „înfiorătoare” destinaţii europene pentru Halloween 2023, care se apropie (31 octombrie).

Topul este realizat de StressFreeCarRental.com, un serviciu online de închiriere de mașini.

În acest clasament, pe prima poziţie regăsim localitatea Bran din România, "o comună transilvăneană devenită faimoasă drept cămin al contelui Dracula, care a locuit în castelul Bran în secolul al XV-lea", scrie sursa citată.

ADVERTISING

"Cetatea de aici a fost recent clasată drept unul dintre cele mai spectaculoase castele bântuite din Europa, ceea ce nu ar trebui să fie surprinzător cu toate pasajele secrete și fantomele victimelor lui Dracula care se profilează în umbră", adaugă Time Out .

A doua în top este localitatea Triora din nord-vestul Italiei. În trecutul său întunecat, a fost locul unde au fost torturate și ucise 50 de femei acuzate de vrăjitorie. Poreclit „Salem al Italiei”, cătunul medieval are acum doar 300 de locuitori.

ADVERTISING

Pe locul al treilea se află se află Pluckley, un sat din comitatul Kent, sud-estul Angliei, care apare în Cartea Guinness a Recordurilor drept cel mai bântuit loc din Marea Britanie.

Iată cele mai înfiorătoare șapte sate din Europa:

  1. Bran, România
  2. Triora, Italia
  3. Pluckley, Anglia
  4. Ochate, Spania
  5. Roslin, Scoția
  6. Skirnjari, Croația
  7. Tintern, Țara Galilor
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇