Boris Johnson anunță vouchere pentru repararea bicicletelor. Medicii britanici vor prescrie practicarea ciclismului

Boris Johnson anunță vouchere pentru repararea bicicletelor. Medicii britanici vor prescrie practicarea ciclismului

Premierul Boris Johnson doreşte să redea britanicilor plăcerea de a practica ciclismul prin oferirea de vouchere pentru repararea bicicletelor şi chiar prin încurajarea prescrierii mersului pe bicicletă de către medici.

Conform anunţului făcut de Downing Street, lansarea, marţi, a voucherelor pentru repararea bicicletelor în valoare de 50 de lire sterline (55 de euro) se adaugă amenajării a mii de kilometri de piste pentru ciclism, a unor cursuri de învăţare a mersului pe bicicletă destinate tinerilor şi vârstnicilor, precum şi creării de locuri de parcare pentru biciclete, informează AFP.

În unele cartiere, medicii vor fi încurajaţi să prescrie practicarea ciclismului, iar pacienţii acestora vor putea folosi bicicletele prin intermediul centrelor locale de sănătate.

Haben Spaß: Arnold Schwarzenegger und Londons Bü
Foto: Arhiva Hepta.ro

Aceste măsuri fac parte dintr-un plan al Executivului în valoare de două miliarde de lire sterline (2.19 miliarde de euro) destinat dezvoltării mersului pe jos şi utilizării bicicletelor de către britanici, activităţi deja în creştere de la începutul pandemiei de COVID-19 ca urmare a interesului populaţiei de a evita utilizarea transportului public şi de a face exerciţii fizice.

ADVERTISING

Boris Johnson va prezenta un plan ”important” ca să-i facă pe britanici să slăbească

"Fie că este vorba de a ajuta oamenii să fie sănătoşi şi de a scădea riscul de a se îmbolnăvi sau de a îmbunătăţi calitatea aerului şi a reduce blocajele în trafic, mersul pe bicicletă şi mersul pe jos joacă un rol uriaş în abordarea unora din cele mai mari provocări de sănătate şi de mediu cu care ne confruntăm", a susţinut Boris Johnson, el însuşi un mare fan al utilizării bicicletei.

Guvernul britanic doreşte, de asemenea, să faciliteze accesul populaţiei la bicicletele electrice prin intermediul unui program naţional de încurajare a persoanelor în vârstă, a celor care au distanţe lungi de parcurs sau a celor care sunt mai puţin în formă pentru a utiliza bicicleta clasică.

ADVERTISING

Citește și:

Un val verde pentru Europa?

Regulile anti-COVID, în lume: Purtați masca așa cum vă purtați chiloții și păstrați măcar un cangur sau un crocodil între voi

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇