Licitaţie de excepţie: Bijuterii ale familiei ţarului Rusiei şi un diamant portocaliu de aproape 6 milioane de dolari

Licitaţie de excepţie: Bijuterii ale familiei ţarului Rusiei şi un diamant portocaliu de aproape 6 milioane de dolari

Bijuterii regale sustrase din Rusia în timpul revoluţiei din 1917 vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare, la Geneva, împreună cu diamante colorate rare.

Vedeta primei părţi a licitaţiei Sotheby’s din 10 noiembrie este un diamant portocaliu-roz (foto) de 25,62 de carate montat pe un inel alături de alte două, estimat la 3,6 – 5,4 milioane de franci elveţieni (3,9 – 5,9 milioane de dolari).

„Un cristal frumos, are o culoare minunată cu puţin portocaliu, dar nu prea mult, aşa că are o culoare foarte subtilă”, a declarat Olivier Wagner, expert în bijuterii şi directorul licitaţiei Sotheby's Geneva, pentru Reuters.

ADVERTISING

„Piaţa este acum foarte dinamică şi, după pandemie, oamenii sunt foarte interesaţi să cumpere bijuterii azi şi să cumpere ceva palpabil de care se pot bucura”.

Pentru colecţionarii de pietre preţioase istorice, vor fi scoase la vânzare o broşă cu safire şi diamante şi cercei asortaţi din colecţia de bijuterii a marii ducese Maria Pavlovna, mătuşa ultimului monarh rus Nicolae II.

„Au apărţinut marii ducese Maria Pavlovna a Rusiei, care era regina vieţii mondene în Sankt Petersburg. Ea era soţia marelui duce Vladimir, fiul ţarului (Alexandru II), şi avea o colecţie fantastică de bijuterii”, a mai spus Wagner.

brosa-cu-safire-si-diamante
Foto: Sotheby's

Setul de bijuterii regale, încredinţat diplomatului britanic Albert Henry Stopford, prieten al ei, care le-a dus la Londra pentru a fi păstrate împreună cu alte bijuterii, este estimat la 280.000 - 480.000 de franci elveţieni.

ADVERTISING

Pavlovna a scăpat din Rusia revoluţionară şi a murit în Franţa în 1920. Broşa şi cerceii ei sunt vândute de o familie princiară europeană, care le-a cumpărat la o licitaţie în 2019, a precizat Sotheby's.

Săptămâna viitoare, online, Sotheby's va vinde şi obiecte de lux care au aparţinut unor vedete, precum genţi dedicate starurilor Grace Kelly şi Jane Birkin şi pantofi sport purtaţi de Kobe Bryant.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇