Avertizare de călătorie în Grecia: Se poate intra în țară cu mașina printr-un singur punct de trecere a frontierei cu Bulgaria

Avertizare de călătorie în Grecia: Se poate intra în țară cu mașina printr-un singur punct de trecere a frontierei cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, miercuri, o atenționare de călătorie pentru Grecia. Începând de astăzi accesul rutier mai este posibil doar printr-un singur punct de trecere a frontierei bulgaro-elene.

Mai exact, MAE anunță că accesul rutier pe teritoriul Greciei este permis în perioada 1-15 iulie doar prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care se deplasează în această țară.

Din 1 iulie, intri în Grecia doar dacă ai cod unic de bare

https://www.facebook.com/pascurazvan/posts/3819442741418389

Ce înseamnă asta pentru români?

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Românii care obișnuiau să meargă în vacanță în insulele grecești Thassos sau Samotraki, de exemplu, alegeau drumul cel mai scurt (Giurgiu/Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad) și intrau in Grecia pe la Komotini.

Acum vor trebui să treacă prin Plovdiv sau prin Sofia, pentru a intra în Grecia prin Promachonas, iar asta înseamnă un ocol de câteva sute de kilometri, dacă vor să ajungă tot la cele doua insule.

Alternativa ar fi să continue direct spre Salonic, pentru a merge în Halkidiki, sau mai departe spre Atena și restul Greciei.

Grecia și COVID-19


În ceea ce privește accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Persoana testată trebuie să aștepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic.

Rămân obligatorii măsurile generale de prevenție: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și de distanțare socială.

De asemenea, MAE menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖