Alertă de călătorie în mini-vacanța de 1 Mai, pentru cine trece prin Bulgaria spre Grecia sau Turcia

Alertă de călătorie în mini-vacanța de 1 Mai, pentru cine trece prin Bulgaria spre Grecia sau Turcia

Românii care au de gând să îşi petreacă minivacanța de 1 Mai trecând din Bulgaria spre Grecia sau Turcia ar trebui să ştie că MAE a emis o alertă de călătorie.

În perioada 28 aprilie – 1 mai 2023 se preconizează înregistrarea unor timpi de așteptare ridicați la frontiera bulgară.

MAE recomandă turiştilor să folosească toate punctele de frontieră și să se asigure că dețin combustibil, apă, alimente suficiente pentru astfel de situații.

De asemenea, celor care revin în România pe 1 mai 2023 li se recomandă să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de așteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod.

ADVERTISING

„Se recomandă ca turiștii români care aleg să revină în țară prin PTF Ruse să pregătească, în prealabil, suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, în acest mod putând fi scurtați considerabil timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi sau bonuri fiscale.

În acest context, este importantă informarea corectă, achiziționarea din timp a vinietelor electronice și achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL, pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din R. Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare”, avertizează MAE.

Cât despre firmele românești de transport internațional de marfă sau pasageri, care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă, MAE le recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare și stabilirii programului de lucru al şoferilor, luând în considerare timpi de așteptare considerabil măriți la trecerea frontierelor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

MAE recomandă folosirea, pentru intrarea în România, și a celorlalte puncte de trecere a frontierei:

  • PCTF Vidin - Calafat,
  • PCTF Kardam - Negru Vodă,
  • PCTF Oryahovo - Bechet (ferry),
  • PCTF Dobromir - Krushari (maxim 3,5 tone),
  • PCTF Kainardzha - Lipnița (maxim 3,5 tone),
  • PCTF Nikopol - Turnu Măgurele (ferry)
  • PCTF Svishtov - Zimnicea (ferry)

*ultimele patru PCTF cu program de funcționare în intervalul orar 08:00 - 20:00.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel:

  • cu privire la starea actuală a drumurilor: pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenției „Infrastructura Rutieră” - www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop;
  • cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL: pe site-ul www.bgtoll.bg;
  • cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare: pe site-ul www.mvr.bg;
  • cu privire la situația zborurilor pe aeroportul din Sofia: www.sofia-airport.eu;
  • cu privire la starea vremii: pe site-ul www.weather.bg;
  • cu privire la regimul vamal, la intrarea în R. Bulgaria dinspre R. Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției „Vămi” din R. Bulgaria: www.customs.bg.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇