Alegerea scutecelor de bebeluși pentru bagajul de maternitate

Alegerea scutecelor de bebeluși pentru bagajul de maternitate

Dacă tocmai ești pe punctul de a deveni mămică, trebuie să știi câteva lucruri în ceea ce privesc aceste scutece pentru copii. Pentru a-i oferi confort maxim juniorului tău, informează-te despre următoarele lucruri legate de calitatea scutecelor. 

În funcție de ce factori trebuie să alegi scutecele copilului tău?

Mărimea scutecelor 

Desigur, acesta este cel mai important factor în alegerea scutecelor pentru bebelușul tău. Aceasta se calculează conform greutății pe care o are copilul și este indicată pe pachet. 

ADVERTISING

Dacă decizi să cumperi scutece de dinaintea sosirii juniorului este recomandat să faci o estimare a numărului de kilograme. Nu întotdeauna scutecele cu numere de nou-născuți se potrivesc acestora. Bebelușul poate începe direct cu numărul doi. 

Nivelul de absorbție a scutecelor

Acesta este de obicei un factor important atunci când se aleg scutece pentru copii. Acesta măsoară nivelul de absorbție verificând cât de uscată este pielea bebelușului cu acest scutec. Este foarte important să păstrați pielea uscată pentru a evita iritația din cauza scutecului. 

ADVERTISING

Confortul scutecelor 

Asigură-te că scutecul este realizat dintr-un material confortabil conceput pentru pielea copilului tău. Dacă copilul dumneavoastră are pielea sensibilă, puteți găsi scutece speciale.

De câte scutece ai nevoie? 

Această situație diferă de la bebeluș la bebeluș, însă, în medie, un scutec trebuie schimbat o dată la câteva ore, asta însemnând aproximativ cinci scutece pe zi. Însă nu strică cu nimic o rezervă de încă două-trei. 

Academia Americană de Pediatrie estimează că părinții nou-născuților folosesc aproximativ 3.000 de scutece numai în primul an de viață al bebelușului. 

ADVERTISING

Cât despre primele 2-5 zile (în funcție de tipul de naștere) din viață petrecute în spital, va trebui să îți pregătești bagajul de maternitate în primul rând cu cel puțin 10 scutece. 

Ce este bagajul de maternitate?

Dacă ești nouă în rândul mămicilor, poate nu ai auzit încă de bagajul de maternitate. Ei bine, acesta este un bagaj care conține toate lucrurile necesare, atât pentru tine cât și pentru copil, cât timp veți sta amândoi în spital. Produse precum cele de igienă personală, haine pentru tine și pentru bebeluș, scutece după cum am precizat anterior. Și lista poate să continue, deoarece spitalizarea până la venirea bebelușului pe lume și externarea din spital poate părea o eternitate, din acest motiv îți sugerăm să îți ușurezi spitalizarea prin lucrurile pe care ți le poți adăuga în bagajul de maternitate. 

Când să îți faci bagajul de maternitate?

Nu există o anumită regulă în ceea ce privește momentul când ar trebui să îți faci bagajul de maternitate, însă în niciun caz nu ar trebui să lași acest lucru pe ultima sută de metri. Dacă ești la începutul sarcinii, mai ai timp suficient pentru acesta, însă dacă ești pe final de al doilea trimestru, sau la începutul celui de al treilea, pune-te pe treaba, fă o listă și împachetează lucrurile necesare pentru un bagaj maternitate. Nu știi niciodată când ar putea să îți înceapă travaliul și nu ai vrea să te surprindă acest moment total nepregătită. Mai bine să-l ai mult mai devreme, decât să nu îl ai deloc la momentul necesar.