8 filme despre sport pe care merită să le vezi

unnamed

Filmele despre sport sunt inspirate adesea din povești reale și scot la lumină laturi mai puțin știute publicului, fiind pline de emoție.

Iată 8 recomandări cu filme despre sport pe care merită să le vezi

1. The Blind Side (2009) – Cunoscut în limba română și sub numele „Povestea unui campion”, The Blind Side prezintă povestea lui Michael Oher, un jucător de fotbal american care a ajuns în NFL cu ajutorul familiei sale adoptive. Un tip masiv și cu traume din copilărie, Michael este adoptat de Sean și Leigh Anne și dezvoltă o relație specială cu copilul acestora. El începe o nouă viață și luptă din răsputeri să se acomodeze și să facă o carieră în sport, nefiind obișnuit să-și rânească adversarii. Filmul a avut un buget de 29 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 310 milioane de dolari. Din distribuție face parte și Sandra Bullock, care are un rol emoționant. De altfel, ea a câștigat și premiul Oscar și un Glob de Aur pentru această prestație.

ADVERTISING

2. Ronaldo (2015) - Documentarul despre viața fotbalistului portughez a apărut în 2015, când acesta era la Real Madrid. Ronaldo a fost filmat de echipa de producție timp de 14 luni, iar fanii au putut să vadă detalii din viața privată a acestuia, mai ales că și familia sa e prezentă în film. Cei care au urmărit filmul au remarcat că acesta prezintă o latură nouă a lui Ronaldo și că drumul spre succes nu a fost tocmai ușor. La cei 36 de ani ai săi, Ronaldo este încă unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume. În această vară s-a transferat la Manchester United și este principalul favorit să câștige titlul de golgheter în Premier League, conform cotelor la pariuri sportive. El are cota 3.50 și îi întrece pe Romelu Lukaku (3.75) și Mohamed Salah (6.00).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

3. Creed (2015) - Acest film este un spin-of din franciza Rocky. Michael B. Jordan interpretează rolul lui Adonis "Donnie" Johnson, fiul lui Apollo Creed, în timp ce Sylvester Stallone este în continuare în rolul lui Rocky Balboa. Practic, Rocky îl antrenează pe Donnie și îl ajută să găsească drumul spre succes. Filmul a avut un buget de până în 40 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 173 de milioane de dolari. În 2018 a apărut și a doua parte a Creed.

4. Moneyball (2011) - Billy Beane, interpretat de Brad Pitt, este managerul echipei de baseball Oakland Athletics și încearcă să o transforme într-una competitivă cu ajutorul statisticilor și formulelor stabilite de contabilul Michael Lewis. Deși au un buget scăzut, ei se folosesc de formulele matematice pentru a descoperi jucători foarte talentați. Moneyball a avut nu mai puțin de șase nominalizări la gala Premiilor Oscar. Bugetul a fost de 50 de milioane de dolari, iar încasările s-au ridicat la peste 110 de milioane de dolari. Este un film care reprezintă un mod bun de a înțelege mai bine modul în care este organizat un club sportiv din SUA.

ADVERTISING

5. Rush (2013) - Un film biografic despre rivalitatea avută de piloții de Formula 1 James Hunt și Niki Lauda în timpul sezonului 1976. Din distribuție au făcut parte Chris Hemsworth, Daniel Bruhl, Olivia Wilde și Alexandra Maria Lara, iar Rush a avut în mare măsură recenzii pozitive. Bugetul filmului a fost de 38 de milioane de dolari, iar încasările s-au ridicat la aproximativ 100 de milioane de dolari. De altfel, filmul prezintă inclusiv imagini de arhivă cu Hunt și Lauda, dar și câteva secvențe din 2013 cu pilotul austriac.

6. Million Dollar Baby (2004) - Regizat și co-produs de Clint Eastwood, care are și rolul principal, Milion Dollar Baby este un film de poveste, din distribuția căruia mai fac parte Hilary Swank și Morgan Freeman. Filmul prezintă povestea lui Maggie Fitzgerald (interpretată de Hillary Swank), o pugilistă căreia puțini îi dădeau șanse, dar pe care antrenorul său, interpretat de Eastwood, o ajută să-și îndeplinească visul și să devină sportivă profesionistă. Încasările acestui film au trecut de 215 milioane de dolari și Million Dollar Baby a avut 7 nominalizări la Premiile Oscar.

7. Coach Carter (2005) - Un alt film biografic ce îl are în rolul principal pe Samuel L. Jackson. Acesta îl intepretează pe Ken Carter, un antrenor de baschet de la Richmond High School, care a devenit faimos în 1999 după ce și-a suspendat echipa din cauza rezultatelor slabe obținute la cursuri. Filmul a avut încasări de peste 75 de milioane de dolari, iar recenziile au fost în general pozitive.

8. Any Given Sunday (1999) - Acest film redă povestea unei echipe de fotbal american care încearcă să-și regăsească strălucirea. Din distribuție fac parte Al Pacino, care interpretează rolul antrenorului, Cameron Diaz, patroana echipei, dar și Dennis Quaid, Jamie Foxx, James Woods și LL Cool J. Filmul a avut încasări de peste 100 de milioane de dolari, la un buget de 55 de milioane de dolari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇