3 deserturi de vară fresh și fără coacere

sportmedia

Vara este în toi și nu poate să te bucure nimic mai mult decât un desert fresh și ușor, pe care îl poți prepara foarte repede chiar la tine acasă. Îți vom descrie câteva rețete ușoare, cu ingrediente cum ar fi biscuiții, frișca sau fructele și vei observa că acestea sunt la îndemână și că merită să le prepari chiar tu, la tine acasă.

În zilele toride de vară, un desert răcoritor poate să fie soluția perfectă care să te binedispună și să îți bucure papilele gustative. Și dacă îți plac deserturile, e păcat să nu le prepari chiar tu, mai ales când nu este vorba despre rețete dificile, ci dimpotrivă.

ADVERTISING

În rândurile care urmează, îți dezvăluim cele mai populare idei de deserturi de vară pe care să le poți prepara ușor și rapid.

Prăjitură de biscuiți și frișcă

Dacă nu ai încercat până acum prăjitura de biscuiți și frișcă, acesta este momentul să o testezi. Este un desert extrem de gustos și vei observa că nu este dificil de preparat. Nici în ceea ce privește ingredientele nu vei avea bătăi de cap deoarece biscuiții, o cremă de brânză, frișcă și un strop de zahăr pudră și esența de rom sunt de ajuns pentru a prepara o prăjitură cu biscuiți și frișcă delicioasă. Un alt aspect important este acela că prăjitura cu biscuiți și cu frișcă nu necesită coacere, fiind de ajuns doar să mărunțești biscuiții cu ajutorul unui blender sau chiar cu mâna, în cazul în care nu ai un blender acasă, și să îi amesteci cu esența de vanilie, zahărul pudră și cu crema de brânză. Apoi va mai fi nevoie să bați frișca lichidă și să o amesteci cu crema de brânză, să adaugi biscuiții și să îi așezi în straturi. Las-o apoi la frigider macar două ore și asta este tot. Simplu, nu-i așa?

ADVERTISING

Tort cu portocale

Și tortul cu portocale este o rețetă simplă și de vară, pe care îți recomandăm să o încerci neapărat în cazul în care îți plac dulciurile. Vei avea nevoie de trei portocale, de smântână, pișcoturi, frișcă și cremă de brânză. Și în cazul acestei rețete procedurile sunt extrem de simple, după cum urmează. Va fi nevoie să dai pe răzătoare trei portocale, apoi să storci fructele pentru a obține un suc, pe care apoi va trebui să îl strecori. Următorul pas este acela de a amesteca sucul obținut din portocale cu zahăr, până când acesta se topește. Amestecă-le apoi cu frișca, smântâna și zahărul vanilinat, pune într-o tavă rotundă piscoturile, însiropează-le cu siropul de portocale, adaugă crema de brânză și tot așa, până obții câte straturi de pișcoturi dorești să adaugi. Stropește-le apoi cu suc de portocale și lasă-le în frigider câteva ore înainte de a le savura. 

ADVERTISING

Prăjitură cu nucă

Și această prăjitură este extrem de simplu de făcut și la fel ca și celelalte două rețete pe care ți le-am prezentat mai sus, nu necesită coacere. În ceea ce privește ingredientele, vei avea nevoie de zahăr pudră, nucă de cocos, biscuiți, miez de nucă, smântână și esență de vanilie. 

Va fi nevoie apoi să amesteci miezul de nucă împreună cu smântâna și cu zahărul și să adaugi apoi esența de vanilie și zahăr. Vei așeza apoi biscuiții în tavă, vei adăuga crema și vei forma câte straturi îți dorești tu să aibă prăjitura ta cu nucă. Și pentru ca prăjitura să fie fresh, va fi nevoie să o lași la rece aproximativ șase ore înainte de a o gusta. După ce o scoți de la frigider, o poți decora cu nucă de cocos și cu zahăr pudră, în cazul în care îți plac aceste ingrediente, iar în caz contrar o poți mânca și fără ele.

Nu-i așa că nu sunt deloc greu de obținut aceste rețete? Încearcă-le și tu pe cele care te atrag cel mai mult și bucură-te de o vară dulce și fresh.