10 sfaturi utile pentru pariorii începători

Foto: freepik

Pariurile sportive reprezintă un hobby foarte popular în România, mai ales că numărul de microbiști este imens. Fotbalul este primul în clasamentul popularității, iar această poziție se reflectă și în opțiunile de pariere. Totuși, tot mai mulți pariori aleg să diversifice beturile și își lărgesc baza de cunoștințe și spre alte activități sportive. 

Pentru un începător, multitudinea de sporturi și evenimente poate fi o sursă de confuzie, dar și de alegeri greșite. Pe ce să pariezi? De ce să ții cont? Merită să riști la o anumită cotă? Acestea sunt doar câteva întrebări pe care orice debutant în lumea bettingului și le pune. De aceea, ți-am pregătit o listă cu 10 sfaturi utile care te vor ajuta în acest sens.

ADVERTISING
  1. Joacă doar la case de pariuri licențiate

În România, orice casă de pariuri, online sau offline, are nevoie de o licență de la ONJN pentru a funcționa legal. În lipsa acesteia, nu ai nicio garanție că operatorul de betting își va onora obligațiile. De asemenea, dacă joci la o casă de pariuri fără licență riști amenzi mari. Alege doar platforme de betting care prezintă pe prima pagină sigla ONJN, seria licenței și valabilitatea acesteia. Poți verifica existența unei licențe și pe site-ul instituției.

  1. Stabilește-ți obiective realizabile

Orice parior începător vrea să câștige cât mai mult, cât mai repede. Această abordare este greșită și duce la dezamăgire și pierderea distracției. Nu poți câștiga tot timpul și în niciun caz ajunge la o sumă mare de la o zi la alta. Fixează-ți un obiectiv realist, ca un profit cu 20-30% într-o săptămână. Ține cont că este posibil să nu-l atingi, pentru că pariurile sportive sunt imprevizibile. 

ADVERTISING
  1. Păstrează o evidență a cheltuielilor

Un pariu câștigător nu înseamnă mare lucru pe termen lung. Pentru a fructifica o reușită, este necesar să ții o evidență clară a banilor cheltuiți. Creează-ți o strategie de pariere rațională, care să echilibreze șansele și riscurile, în raport cu banii disponibili. Nu cheltui haotic și, mai ales, nu amesteca banii de pariuri cu cei alocați gamblingului.

  1. Documentează-te

Norocul este un factor important în betting, dar la fel de importantă este documentarea. Pentru a avea șanse mai mari de câștig, studiază parcursul sportiv al participanților și statisticile evenimentelor sportive la care au participat. 

ADVERTISING
  1. Riscă inteligent

Orice pariu presupune un risc, dar un parior bun știe că trebuie să se adapteze în funcție de șansele de câștig și de informațiile pe care le are despre eveniment și sportivi. Riscul excesiv și prudența exagerată nu fac casă bună cu pariurile.

  1. Profită de oferte

Ofertele reprezintă un boost pentru potențialul tău de pariere, așa că nu le ignora. De exemplu, o ofertă Gets Bet îți poate eficientiza beturile. Citește cu atenție regulamentul oricărei promoții pentru a descoperi care sunt condițiile de participare și costurile care intră în răspunderea ta.

  1. Pariază rațional

Pariurile îți dau senzații tari, dar nu te lăsa copleșit de ele. O încărcătură emoțională prea mare te poate face să iei decizii greșite, ca pariatul la recuperare sau cel la inspirație. Nu te lăsa condus de emoții, ci analizează atent fiecare eveniment sportiv. 

  1. Pariază responsabil

Pariurile pot deveni un viciu dacă nu îi formezi o disciplină de joc. Limitează timpul la un interval fix, îndeajuns de lung pentru distracție, dar și destul de scurt pentru a nu interfera cu alte activități. De asemenea, limitează și bugetul, pentru a nu cheltui mai mult decât îți permiți.

  1. Profită de opțiunile de pariere disponibile

Nu te limita doar la rezultatul final când pariezi. Fiecare eveniment sportiv are multiple opțiuni de pariere care se pot dovedi câștigătoare. De exemplu, la fotbal poți paria pe cornere, marcatori sau număr de goluri, la baschet pe numărul de coșuri, iar la tenis pe diferența de seturi.

  1.  Distrează-te

Nu lua bettingul prea în serios, nu este o sursă de venituri, nici o activitate cu rol important în viața ta. Scopul pariurilor sportive este distracția, așa că relaxează-te și pariază degajat.

Pariurile sportive sunt distractive, mai ales dacă știi cum să le abordezi. Ține cont de sfaturile noastre pentru un start bun în parcursul tău de parior.