1 Mai pe litoral: 6 italieni arestați pentru trafic de droguri. Sunt două nave cu americani și britanici, la Constanța (Foto)

1 Mai pe litoral: 6 italieni arestați pentru trafic de droguri. Sunt două nave cu americani și britanici, la Constanța (Foto)

A început deja minivacanţa de 1 Mai pe litoral. Vremea este însorită, dar cu ceva vânt.

Nu au întârziat însă şi problemele, mai exact doi bărbaţi din Bucureşti au fost prinşi de Poliţia Locală din Constanţa în timp ce vindeau droguri în zona Festivalului Sunwaves din Mamaia.

Iar 6 italieni au fost arestaţi pentru că au venit să vândă droguri la acelaşi festival.

Asta după ce Jandarmeria Constanţa anunţase, vineri, că 22 de persoane care doreau să intre la festivaluri care au loc în această perioadă pe litoral au fost depistate cu droguri asupra lor.

Pe de altă parte, pe litoralul nostru nu sunt în această perioadă doar turişti români. Două nave cu peste 260 de turişti americani, britanici, canadieni şi australieni acostează în Portul Constanţa.

ADVERTISING

Dealeri din Bucureşti pe litoral

După razia de ieri, când jandarmii au prins diverşi consumatori de droguri, a venit şi rândul dealerilor.

Primăria Constanţa a anunţat că poliţiştii locali au depistat în zona Summerland, la festivalul Sunwaves, doi bărbaţi din Bucureşti, care ofereau spre vânzare substanţe de mare risc. 

“Drogurile de mare risc ce erau oferite spre vânzare erau ascunse/depozitate într-un autoturism marca Volkswagen Passat. Persoanele au fost interceptate, legitimate şi conduse la sediul DGPL Constanţa pentru întocmirea actelor procedurale necesare înaintării dosarului instituţiei abilitate pentru luarea măsurilor legale”, a transmis Primăria Constanţa. 

Persoane depistate de polițiștii locali cu substanțe de mare risc.Sâmbătă, 29 aprilie a.c., polițiștii locali din...

Publicată de Primăria Constanța pe Vineri, 28 aprilie 2023

Străini arestaţi pentru trafic de mare risc

În plus, 11 persoane care participau la festivalul Sunwaves sunt cercetate pentru trafic de droguri, asupra lor fiind găsite cantităţi din diferite substanţe interzise. Şase cetăţeni străini (italieni) au fost chiar arestaţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aceştia ar fi promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog.

Poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT, cercetează 11 persoane pentru trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi  deţinere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu.

“Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi introdus în România, transportat, depozitat şi  deţinut cantităţi însemnate de droguri de risc şi de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, la data de 27 aprilie, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinşi, în flagrant delict, în timp ce comercializau astfel de substanţe. De asemenea, aceştia ar fi promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog”, se arată în comunicat.

ADVERTISING

Au fost făcute patru percheziţii domiciliare fiind găsite şi ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine”) şi 100 de grame de cocaină, 50 de grame de ketamină, 10 grame de haşiş şi 10 doze de metamfetamină. 

image-45
Foto: DIICOT

Americani, britanici, canadieni şi australieni, la Constanţa

În această minivacanţă ajung pe litoralul nostru şi două nave fluviale de pasageri, care au la bord peste 260 de turişti străini.

E vorba despre americani, britanici, canadieni şi australieni.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a anunţat că navele de croazieră vor acosta sâmbătă, la terminalul de pasageri al Portului Constanţa. 

“Viking Rinda a revenit la Constanţa cu 178 turişti americani, britanici şi australieni care vor face un tur de oraş şi vor vizita staţiunea Mamaia şi Delta Dunării. O degustare de vinuri la Murfatlar va completa ziua. Pe 30 aprilie, se va face un schimb de turişti, alţi pasageri pornind în croazieră din Constanţa, pe Dunăre”, a anunţat sursa citată.

Cea de-a doua navă – Savor - are la bord 89 turişti americani şi canadieni care au ales o croazieră pe Dunăre de la Budapesta la Constanţa, punctul final.

Pe durata vizitei, aceştia vor vizita Muzeul de Istorie şi Arheologie, piaţa Ovidiu, promenada Cazinoului şi vor avea timp şi pentru plimbări în Mamaia. A doua zi, o nouă serie de turişti se va îmbarca pe nava Savor şi va pleca spre Budapesta.

Navele fluviale de pasageri Viking Rinda și Savor, escale în portul ConstanțaAstăzi, la terminalul de pasageri al...

Publicată de Constanta Port pe Vineri, 28 aprilie 2023

În minivacanţa de 1 Mai, pe litoral au loc mai multe evenimente muzicale, printre care festivalul Beach, Please, care se desfăşoară la Costineşti şi Sunwaves, festivalul de muzică electronică din Mamaia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇