Zi cu extaz și agonie pentru Simone Tempestini în Campionatul European de Raliuri

Zi cu extaz și agonie pentru Simone Tempestini în Campionatul European de Raliuri

Simone Tempestini și Sergiu Itu au avut o zi cu extaz și agonie în Rally Serras de Fafe e Felgueiras, a șasea etapă din Campionatul European de Raliuri. Cei doi au câștigat o probă specială, se aflau la câteva secunde de prima poziție, dar au fost nevoiți să abandoneze cu câțiva kilometri înainte de finalul zilei de sâmbătă.

Campion național absolut pentru a șasea oară în ultimele 7 sezoane din Campionatul Național de Raliuri Betano, Simone Tempestini își concentrează toate energiile din acest final de an pe competiția continentală, acolo unde a mai fost prezent în în 2021 la etapele din Polonia, Letonia și Italia.

ADVERTISING

Runda din peninsula Iberică nu a fost o noutate pentru pilotul de la Napoca Rally Academy, care a mai avut opt prezențe în Portugalia, dintre care 5 în Mondial. De altfel, o parte dintre probele din acest weekend sunt similare cu cele de la etapa mondială, unde Simone a obținut o victorie la juniori în 2016 și un podium la WRC2 în 2017.

Simone Tempestini, despre accidentul suferit la peste 150 de km/h: "Am frânat prea târziu..."

Pe o Skoda Fabia Rally2 evo, echipajul tricolor a impresionat încă din startul raliului, când s-a clasat pe 2 după prima probă specială, la numai 1,6 secunde de liderul Andreas Mikkelsen. De altfel, până la abandonul de pe PS8, Simone și Sergiu au fost doar de două ori în afara podiumului la finișul unei probe speciale.

ADVERTISING

Cea mai lungă probă a raliului din Portugalia, Senhora da Fé (18 km), a fost adjudecată de Tempestini, care a fost mai rapid cu 1,6 secunde atât față de Mikkelsen, cât și de rusul Alexey Lukyanuk. Este a doua oară probă specială câștigată de Simone Tempestini în FIA ERC după reușita de la Rally di Roma Capitale. Ca și acum, proba câștigată a fost și cea mai lungă din tot raliul.

La finalul PS6, Simone se afla pe 3 în clasamentul general la doar 7,4 secunde de liderul Mikkelsen și 1,6 de Lukyanuk, însă chiar ultima probă specială de sâmbătă, PS8, care închidea bucla, a oprit visul campionilor României. După ce pe prima buclă au avut parte de două pene, acum, cu șase kilometri înainte de final, bieleta de direcția a pus capăt raliului pentru echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu, care a declarat abandonul. Singurul abandon în Portugalia pentru cei doi a fost în 2013, la SATA Rallye Açores, tot pe PS8, tot din cauza problemelor tehnice.

ADVERTISING

Echipajul tricolor a fost susținut în Portugalia de Federația Române de Automobilism Sportiv și Ministerul Tineretului și Sportului.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Aryna Sabalenka, favorita numărul 1 la Indian Wells, a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus

A fost descoperită una dintre ultimele ascunzători ale neanderthalienilor

Ianis Hagi, integralist într-o victorie la limită a lui Rangers

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇