Xavi își anunță plecarea de la Barcelona după un eșec dezastruos cu cinci goluri primite

Xavi își anunță plecarea de la Barcelona după un eșec dezastruos cu cinci goluri primite

Barcelona a fost învinsă incredibil de Villarreal cu 5-3 pe teren propriu, iar aceasta a fost picătura care a umplut paharul.

Legendarul Xavi, fostul mare mijlocaș al catalanilor, și-a anunțat plecarea de la echipă, el urmând să pună punct contractului său de la 30 iunie: „Vreau să vă anunț că nu voi mai continua ca antrenor al Barcelonei și după data de 30 iunie. Clubul are nevoie de o schimbare”, a declarat spaniolul la conferința de presă de după joc.

Barca e la 10 puncte de liderul Real, iar defensiva sa a arătat într-un fel comic la acest meci cu Submarinul Galben. Xavi era oricum tot mai contestat la club după ce joi fusese eliminat și din Cupa Spaniei de Bilbao, scor 4-2 după prelungiri. Singurul obiectiv rămas în actuala stagiune este Liga Campionilor, unde echipa blaugrana va evolua curând în optimi.

ADVERTISING

”Am luat decizia în urmă cu câteva zile. Cred că e momentul oportun. Ca suporter al clubului, asta simt. Am gândit ca un suporter! Cred că e o decizie de bun-simț. Am pus clubul deasupra mea. Sper ca asta să detensioneze situația. Eu mă simt responsabil pentru tot. Am făcut o treabă bună până acum, dar se termină la 30 iunie. Îi mulțumesc domnului președinte pentru încrederea acordată. Este cel mai bun, trebuie să îi acordăm încredere. Ne-am întâlnit, am avut o discuție firească. E timpul pentru o schimbare!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

M-am gândit la toți cei din club. Nimeni nu merită să fie în situația asta. M-am gândit la soția mea, la fratele meu, la staff. Nu vreau să fiu o problemă pentru Barcelona. E ultimul lucru pe care mi l-aș dori! Soluția este să mă opresc”, a mai adăugat pe larg Xavi, în fața presei.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!