Victorie mare pentru Dunărea în preliminariile EHF European League

Victorie mare pentru Dunărea în preliminariile EHF European League

HC Dunărea Brăila a reuşit o victorie importantă, cu 26-24 (13-12), în faţa puternicei echipe daneze Viborg HK, sâmbătă, pe teren propriu, în prima manşă din turul al treilea preliminar al competiţiei de handbal feminin EHF European League.

Dunărea şi-a adjudecat simetric cele două reprize, la capătul unui meci cu multe eliminări, 4 la brăilence şi 7 la daneze (plus o descalificare).

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Oaspetele, antrenate de Jakob Vestergaard (ex-Oltchim, CSM Bucureşti), au început mai bine şi au condus cu 4-2, 5-3, 6-4, dar Dunărea a avut un moment bun, concretizat prin cinci goluri consecutive, astfel că scorul s-a răsturnat (9-6). Viborg a reechilibrat disputa (10-10, 11-11), dar la pauză echipa pregătită de croatul Neven Hrupec a intrat în avantaj, 13-12.

Dunărea s-a desprins la trei goluri (16-13) în partea secundă, dar Viborg a egalat (16-16), apoi a avut 20-18, dar Viborg a replicat din nou, 20-20, iar apoi chiar a preluat controlul pentru moment, 21-23. Formaţia brăileană şi-a păstrat luciditatea pe final, a egalat, 24-24, iar apoi a reuşit să încline balanţa în favoarea sa, 26-24.

Pentru Dunărea au înscris Aneta Udriştioiu 9 goluri, Marina Dmitrovic 4, Elena Dache 3, Bianca Tiron 2, Tamires Morena Lima de Araujo 2, Nicoleta Safta 2, Jovana Sazdovska 2, Alina Czeczi Vătu 1, Mădălina Zamfirescu 1.

Golurile echipei din Viborg au fost marcate de Line Haugsted 7, Kristina Joergensen 5, Amalie Groen Hansen 4, Maria Fisker Stokholm 2, Moa Hoegdahl 2, Carin Stroemberg 1, Sanne Beck Hansen 1, Madeleine Oestlund 1, Laura Damgaard Lund 1.

Meciul a fost arbitrat de muntenegrenii Bogdan Kaludjerovic şi Ivan Vujacic, iar delegat EHF a fost moldoveanul Nicolae Vizitiu.

Soarta calificării în grupe se va decide duminică 22 noiembrie, tot la Brăila, manşa secundă fiind programată de la ora 13:15.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!