Vești bune: Finala Cupei României ar putea avea loc cu aproape 8000 de suporteri în tribune. Când revin spectatorii la meciurile din Liga 1

Vești bune: Finala Cupei României ar putea avea loc cu aproape 8000 de suporteri în tribune. Când revin spectatorii la meciurile din Liga 1

Primul eveniment fotbalistic din România cu spectatori în tribune după foarte mult timp ar urma să aibă loc la finele lunii mai, finala Cupei României, pe 22 mai, un eveniment la care ar urma să fie prezenți doar suporterii care au făcut ambele doze de vaccin.

La finala Cupei României ar urma să fie prezenți circa 7500 de fani, cu distanțare în tribune, acesta urmând să fie un proiect pilot pentru pregătirea meciurilor de la EURO 2020 pe care România le va organiza la București pe Arena Națională în vară.

ADVERTISING

Aceste vești au fost aduse de preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, Tudor Pop, care a mai anunțat și faptul că săptămâna viitoare ar urma să se decidă ca sportivii vaccinaţi cu ambele doze să nu mai facă testele COVID-19, înainte de partide: ”Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este o decizie pe care trebuie să o cântărim cu atenţie. Incidenţa medie în România a ajuns acum la 1,24 şi trebuie să ne concentrăm şi pe zona sportivă, dacă tot se fac eforturi pentru repornirea economiei şi ne gândim la viaţa socială.

ADVERTISING

Un oficial FRF vorbește deschis despre conflictul FCSB - CSA Steaua în ceea ce privește folosirea arenei din Ghencea: „Un stadion făcut din bani publici e deschis oricui”

În perspectiva Campionatului European, avem nevoie de proiecte pilot, de revenirea graduală în arene, iar unul dintre ele este finala Cupei României. Ar urma să avem 7.500 de spectatori, din 15.000 de locuri, atât cât este capacitatea arenei Ilie Oană din Ploiești. Important de precizat că pe stadion vor intra doar suporterii vaccinaţi cu ambele doze. Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în oraşele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%”, a afirmat pentru cotidianul ProSport preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor.

ADVERTISING

O veste bună este și că sportivii care au făcut deja ambele doze de vaccin să nu mai fie nevoiți să facă testele Real Time PCR sau pe cele antigen rapide.

”Am propus ca jucătorii vaccinaţi cu ambele doze să nu mai fie nevoiţi să facă teste rapide sau PCR. Săptămâna aceasta se va lua o decizie. Astfel, eliberăm mişcarea sportivă de COVID-19 şi dăm un semnal important în campania pentru vaccinare. În plus, ar fi o uşurare din punct de vedere financiar şi pentru cluburile din România”.

REZUMAT Cupa României: Universitatea Craiova - Viitorul Pandurii 3-0. Aproape de finală

În finala Cupei României va ajunge cel mai sigur Universitatea Craiova, care a trecut de Viitorul Pandurii cu 3-0 în manșa tur din semifinale, iar de partea cealaltă, Astra a dispus de Dinamo cu 1-0.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Espanyol Barcelona revine în Primera Division după un an de exil în liga secundă

Încă un meci mare făcut de Răzvan Marin pentru Cagliari

Arhiepiscopia Tomisului îl apără pe IPS Teodosie, după declarațiile despre femei: Sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!