Verdict dur primit de Iga Swiatek după eliminarea prematură de la Australian Open: ”Trebuie schimbat stilul de joc”

Verdict dur primit de Iga Swiatek după eliminarea prematură de la Australian Open: ”Trebuie schimbat stilul de joc”

Lidera mondială WTA Iga Swiatek a fost eliminată de la Australian Open în chiar turul 3, suferind o înfrângere amară sâmbătă dimineața în fața unei tenismene de doar 19 ani, Linda Noskova din Cehia.

Scorul a fost 6-3, 3-6, 4-6, după aproape două ore și jumătate de tenis de mare calitate, liderul mondial ratând astfel calificarea în optimi. După acest meci, expertul EuroSport și fostul multiplu câștigător de turnee de Grand Slam, suedezul Mats Wilander a analizat jocul sportivei poloneze:

"Linda Noskova lovește mingea foarte puternic și a devenit cunoscut faptul că așa trebuie să joci împotriva Igăi Swiatek pe un teren dur. O mulțime de lovituri merg la forehand-ul lui Swiatek și se presupune că este unul dintre cele mai bune forehand-uri din jocul feminin. Cred că ceea ce ar trebui să facă Iga, care este o mare fană a lui Rafael Nadal, este să se folosească un pic mai mult de topspin. Ea are o strângere extremă pe forehand și este foarte dificil cu asta să încerci să le depășești pe celelalte jucătoare, deoarece ele atacă atât de curat în zilele noastre", a spus Wilander la televiziunea mai sus citată.

Întrebat care sunt problemele Igăi în această perioadă, Wilander a fost radical și spune că poloneza trebuie să își schimbe total stilul său de joc: "Se pare că a jucat meciul ăsta așa cum simte că trebuie să joace toate aceste meciuri pentru a o învinge pe Rybakina, pentru a o învinge pe Sabalenka, pentru a le învinge pe aceste sportive cu lovituri puternice. Și poate că trebuie să se aplece asupra planului de lucru și să spună 'bine, asta nu funcționează, poate că trebuie să învârt puțin mingea'...", a conchis fostul mare tenismen scandinav.

ADVERTISING

Poloneza a triumfat de trei ori la Roland Garros și o dată la US Open.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!