Verdict după faza controversată de arbitraj din meciul Petrolul - CFR Cluj 2-5: A avut curaj să nu ia o decizie greșită

Verdict după faza controversată de arbitraj din meciul Petrolul - CFR Cluj 2-5: A avut curaj să nu ia o decizie greșită

Verdictul specialistului pentru faza în care CFR Cluj a cerut penalty în meciul cu Petrolul, câștigat cu 5-2 pe „Ilie Oană”.

CFR Cluj a câștigat la scor, 5-2, meciul jucat pe terenul Petrolului în Superligă, iar la scorul de 1-0, ardelenii au cerut un penalty. Mingea l-a lovit în braț pe Felix Mathaus, după o minge centrată în careu și un balon trimis în mâna fundașului, însă George Găman nu a dat lovitură de pedeapsă.

Fostul arbitru FIFA, Marius Avram, a dat verdictul specialistului în cazul fazei care a "aprins" meciul Petrolul - CFR Cluj 2-5.

ADVERTISING

"Eu spun că nu a fost penalty. Eu zic că Găman a avut curajul să nu ia decizia greșită. De fapt, există un mic semn de întrebare - dacă atacantul celor de la CFR Cluj lovește sau nu mingea cu capul. Pare că da, d-aia spun că Găman a luat decizia corectă. Dacă mingea vine de departe, jucătorul o vede, are timp să se ferască, iar din greșeală dă cu capul și îi vine mână, e responsabil, e vina lui și este lovitură de la 11 metri.

Dacă atacantul o deviază cu capul, schimbându-i direcția și lovindu-l cu capul în mână de la o distanță foarte mică, e surprins că îl lovește în mână, nu se aștepta să vină acolo și decizia corectă este de a lăsa jocul să continue. Dacă nu o atinge atacantul, este vina fundașului și este lovitură de la 11 metri", a spus Marius Avram, la DigiSport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În camera VAR, la partida Petrolul - CFR Cluj se află Ovidiu Hațegan și Adrian Vornicu.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!