Următorul obiectiv al lui Naomi Osaka este turneul de Mare Șlem favorit al Simonei Halep: Aceasta cred că este cheia

Următorul obiectiv al lui Naomi Osaka este turneul de Mare Șlem favorit al Simonei Halep: Aceasta cred că este cheia

Naomi Osaka este campioană din nou la Australian Open, pentru a doua oară în ultimii trei ani, după ce sâmbătă a trecut de Jennifer Brady din SUA în doar două seturi, în ultimul act.

Nipona a urcat și pe locul 2 în clasamentul WTA, peste Simona Halep, și la conferința de presă de după finala de la Melbourne a anunțat că are obiective mărețe pentru cariera sa.

Toate cele 4 titluri de GS ale lui Naomi au venit pe hard, două la US Open și două la Melbourne Park, dar Osaka vrea un trofeu și pe zgura pariziană, acolo unde știm că Simona Halep se simte cel mai bine, românca fiind campioană la Roland Garros în 2018.

Naomi Osaka: "I was extremely nervous" press conference (F) | Australian Open 2021

”Îmi doresc și un trofeu mare pe zgură pentru că e turneul de Grand Slam care urmează. Trebuie să încep să mă simt confortabil și pe alte suprafețe decât hardul. Aceasta cred că este cheia pentru că nu am jucat la junioare deloc și nici nu am crescut pe iarbă”, a spus Osaka în fata jurnaliștilor prezenți la Melbourne. Întrebată dacă următorul obiectiv ar fi revenirea pe primul loc WTA, Osaka i-a contrazis pe cei din presă:

ADVERTISING

Naomi Osaka o învinge pe Jennifer Brady în finala Australian Open

”Nu, nu mă gândesc la asta, mai ales că nu joc la toate turneele. Obiectivul în acest an este să fiu constantă, să nu mai am vreo cădere, așa cum mi se întâmplă prin iunie sau iulie. Dacă joc bine, o să ajung și pe primul loc”.

Jucătoarea asiatică se alătură unei liste foarte selecte, doar 16 jucătoare câștigând în istorie minim 4 trofee de Mare Șlem, doar 4 fiind încă active: Serena Williams (23), Venus Williams (7), Kim Clijsters (4) și Naomi Osaka (4).

ADVERTISING

Osaka a dezvăluit însă și care este cel mai mare vis al său pentru finalul carierei: ”În materie de ce-mi doresc să realizez până când voi agăța racheta în cui este să joc atât de mult încât la un moment dat să întâlnesc pe cineva într-un meci care să spună că am fost jucătoarea ei favorită. Cred că ar fi cel mai tare lucru care mi s-ar putea întâmpla. Eu am avut aceste sentimente, din păcate nu am apucat să evoluez contra lui Na Li”.

În plus, ea a salvat două mingi de meci în optimea de finală cu Garbine Muguruza, doar 7 jucătoare în istorie putându-se lăuda că au salvat mingi de meci și apoi au câștigat Australian Open.

ADVERTISING

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Liverpool pierde încă un meci în Premier League, chiar derbiul cu Everton și egalează un record negativ de 98 de ani

Naomi Osaka i-a transmis un mesaj lui Jennifer Brady după finala de la Australian Open

Simona Halep coboară în clasamentul WTA: Cum arată noul top 10 după Australian Open

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!