Un tenismen de top se retrage definitiv la doar 32 de ani după o carieră măcinată de accidentări

Un tenismen de top se retrage definitiv la doar 32 de ani după o carieră măcinată de accidentări

Cunoscutul tenismen din Ucraina Aleksandr Dolgopolov a luat decizia de a se retrage definitiv din tenis la vârsta de 32 de ani din cauza accidentărilor care mereu nu i-au dat pace, mai ales în ultimii ani.

Dolgopolov a făcut un anunț oficial în ceea ce privește retragerea sa, într-un interviu pentru site-ul oficial al ATP, după ce ultimul său meci oficial a avut loc abia în 2018, pe 14 mai, cu liderul mondial de acum Novak Djokovici, la Roma.

La trei luni după acea partidă, el suferea o operație la încheietura mâinii drepte, o operație care ulterior a recidivat, însă Dolgo nu și-a mai putut reveni niciodată după acel moment.

ADVERTISING

”Sper că a fost plăcut să mă urmăriți. Nu am bătut niciun record în tenis, dar sper că am prestat un tenis plăcut ochiului. M-am accidentat în Australia, când am simțit o durere la încheietură, dar nu a fost nimic grav. Nu mi-am dat seama că ar putea fi finalul carierei mele. Am încercat timp de doi ani să revin, dar încă am dureri”, a fost declarația făcută de sportivul ucrainean pentru atptour.com.

Dolgo a fost cel mai bine clasat pe 13 în lume în 2012 și a câștigat trei titluri ATP, la Umag în 2011, Washington 2012 și Buenos Aires 2017.

Alexandr Dolgopolov: Amazing ATP Highlight Reel!

Peste 7 milioane de dolari a strâns Dolgopolov din tenis, care are și o finală de Cupa Hopman pierdută cu Ucraina, acolo unde a fost coleg cu Elina Svitolina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Chiar și marele Roger Federer a ținut să îi transmită un mesaj lui Dolgo la auzul veștii retragerii sale: ”Felicitări pentru o carieră excelentă. Îți mulțumesc pentru momentele amuzante din timpul antrenamentelor. Mereu a fost o plăcere să te urmăresc, dar știai asta deja. Ai grijă de tine. Sper să ne revedem curând. Toate cele bune, Dog”, a punctat super campionul elvețian.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Campioana de la Madrid, eliminată în turul 2

Un român a câștigat medalia de aur la Openul European de judo

ADVERTISING

Iohannis, mesaj de Paște: ”Forța națiunii noastre e de nezdruncinat”. Ce urări au făcut premierul și alți lideri politici

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!