Un român a câștigat medalia de aur la Openul European de judo

Un român a câștigat medalia de aur la Openul European de judo

Adrian Şulcă a cucerit medalia de aur la Openul European de judo de la Zagreb, sâmbătă, la cat. 73 kg, după ce l-a învins în finală pe italianul Augusto Meloni.

Şulcă l-a întrecut în turul al doilea pe israelianul Hadar Ben Bassat, în optimi a câştigat în faţa ucraineanului Vladislav Kolobov, în sferturi a dispus de polonezul Wiktor Mrowczynski, pentru ca în semifinală să se impună în faţa altui israelian, Yehonatan Elbaz.

Tot la cat. 73 kg, Szilard Radvanszki l-a învins în primul tur pe bulgarul Iavor Mihailov, fiind întrecut în turul al doilea de italianul Gabriela Sulli.

ADVERTISING

La cat. 60 kg, Alexandru Matei a pierdut în turul al doilea în faţa maghiarului Bence Farkas.

În limitele cat. 66 kg, Adrian Olaru l-a învins în primul tur pe maltezul Jeremy Saywell, în turul secund a dispus de israelianul Yair Elkind, în optimi l-a învins pe britanicul Gregg Varey, dar a pierdut în sferturi în faţa spaniolului Adrian Nieto Chinarro, iar apoi şi în primul tur al recalificărilor, în faţa israelianului Amit Bobovich.

Laurenţiu Borş-Dumitrescu l-a învins în turul secund pe ucraineanul Karo Marandian, dar a cedat în optimi în faţa israelianului Eylon Barsheshet. Alin Albu a câştigat în primul tur în dauna polonezului Bartlomiej Garbacik, dar a pierdut apoi în faţa italianului Matteo Piras.

ADVERTISING

La feminin, la cat. 48 kg, Ana Sîrbu a pierdut în turul secund în faţa belgiencei Lois Petit.

În cadrul cat. 52 kg, Elena Stere a fost învinsă în turul al doilea de bosniaca Erza Muminoviq..

Cleonia Rîciu a fost întrecută în prima rundă la cat. 57 kg, de poloneza Lucja Obal. Denisa Aşchiopoaei a trecut în primul tur de italianca Tea Patri, iar apoi a cedat în faţa polonezei Daniela Badura.

La cat. 63 kg, Florentina Ivănescu a învins-o în turul secund pe poloneza Agata Zacheja, pierzând în optimi în faţa croatei Iva Oberan.

ADVERTISING

România participă cu 8 judoka la turneul de la Zagreb, 12 la masculin şi 6 la feminin.

La competiţie s-au înscris 473 de judoka din 32 de ţări, 311 la masculin şi 162 la feminin.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇