Un medaliat cu aur la Jocurile Olimpice a rămas în Kiev pentru a apăra Ucraina în războiul cu Rusia: "Nu îmi este teamă"

Un medaliat cu aur la Jocurile Olimpice a rămas în Kiev pentru a apăra Ucraina în războiul cu Rusia: "Nu îmi este teamă"

Luptătorul ucrainean Jan Beleniuk, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, este hotărât să rămână la Kiev cât mai mult timp posibil pentru a-i ajuta pe cetăţenii din capitala Ucrainei în urma invaziei armatei ruse, informează DPA.

„Este important să le arătăm oamenilor că suntem aici pentru ei şi nu fugim. Trebuie să-i protejăm”, a declarat Beleniuk.

"Nu îmi este teamă. Chiar dacă sunt într-un pericol şi mai mare ca politician", a adăugat sportivul, în vârstă de 31 ani, ales în Parlamentul ucrainean ca membru al partidului preşedintelui ţării, Volodimir Zelenski.

ADVERTISING

Jan Belenuik a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în concursul de lupte greco-romane de la Tokyo, după ce în 2016, la Rio de Janeiro, a cucerit medalia de argint. În palmaresul său mai figurează două titluri de campion mondial.

El a mai spus că se deplasează cât se poate de mult prin oraş, dar este decis să rămână la Kiev cât mai mult timp posibil.

"Mulţi oameni mă cunosc şi mă abordează cu cereri. Ei întreabă de arme, medicamente şi alimente", a precizat Beleniuk, a cărui mamă este ucraineancă, tatăl său fiind rwandez.

ADVERTISING

Luptătorul a adăugat că populaţia simte sprijinul din partea multor ţări, însă a subliniat că această susţinere trebuie să continue.

"Suntem puternici, dar nu ştim pentru cât de mult timp", a mai spus Jan Beleniuk.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇