Un jucător din naționala României, lăudat de presa spaniolă: Fotbalist capabil să facă diferența

Un jucător din naționala României, lăudat de presa spaniolă: Fotbalist capabil să facă diferența

Unul dintre jucătorii care au impresionat în ultimele partide ale naționalei României a fost lăudat și de presa iberică, acolo unde și evoluează la nivel de club.

Vorbim de fundașul Andrei Rațiu, 23 de ani, fundaș dreapta, cel care a evoluat în întreaga partidă pierdută de România la debutul lui Edi Iordănescu, scor 0-1 cu Grecia. El nu și-a mai făcut apariția și în partida cu Israel, scor 2-2, pe acel flanc fiind folosit Cristi Manea.

Jucătorul lui Huesca a impresionat și în Spania, dar și de fiecare dată când a evoluat sub tricolor, primind o caracterizare foarte frumoasă din partea reputatului ziar El Mundo Deportivo: „La 23 de ani, fotbalistul dă dovadă de o creștere constantă și caută să își consolideze poziția pentru a fi prima variantă pe partea dreaptă a apărării naționalei sale, România. Crescut la academia lui Villarreal, acesta face parte din generația chemată să readucă România la nivelul care îi corespunde în fotbalul mondial, fiind unul dintre puținii jucători capabili să facă diferența.

România nu a reușit să se califice la Campionatul Mondial din Qatar (e absentă la un CM din 1998). În ciuda schimbării de selecționer, rolul lui Rațiu în echipă a rămas același, e la fel de des folosit. Deși sezonul nu a fost ușor pentru Huesca, Andrei a reușit să ofere soluțîi, iar echipa are în el un fotbalist important, care ridică nivelul în banda dreaptă, atât în apărare, cât și în atac”, au creionat în linii mari jurnaliștii iberici calitățile lui Rațiu.

ADVERTISING

Acesta are o cotă de piață de un milion de euro, iar în Segunda Division el a bifat în acest sezon 2 pase de gol în 26 de apariții.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!