Un fotbalist din Olanda a fost la un pas de tragedie după ce a căzut fără suflare pe teren (Video)

Un fotbalist din Olanda a fost la un pas de tragedie după ce a căzut fără suflare pe teren (Video)

Scene cu adevărat dramatice au avut loc în Olanda, la meciul de primă divizie dintre AZ Alkmaar şi NEC Nijmegen, meci care până la urmă a fost și abandonat în urma scenelor șocante, în care Bas Dost a fost personajul principal.

Atacantul batav de la NEC (34 de ani) a căzut fără suflare pe gazon și a suferit și mai multe convulsii, în minutul 90, din senin, fără să fie atins de cineva, sau fără să existe un contact între el și un rival, anterior.

Medicii au intervenit de urgență și Dost a fost transportat în afara terenului în aplauzele unui întreg stadion profund emoționat. Jucătorul a fost resuscitat de medici chiar pe gazon. În acest moment el este conștient și internat în spital, în afara oricărui pericol.

ADVERTISING

Cei de la AZ Alkmaar au reacționat pe platforma X, fosta Twitter: „Bas Dost e conștient, din fericire. Îți dorim să ai putere și să te recuperezi cât mai repede”.

Culmea este că olandezul făcuse o primă repriză excelentă pentru NEC, marcând un gol și servind și o pasă de gol, în minutele 11 și apoi 20, pasă pentru colegul sau Mattson.

Dost a fost unul dintre cei mai prolifici atacanți olandezi ai ultimului deceniu, având o cota de piață de 22 de milioane de euro în 2018 - 2019, când era și cumpărat de Sporting Lisabona.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Partida a fost întreruptă și apoi abandonată la scorul de 2-1 pentru Nijmegen.

Scene care ne-au adus aminte de tristul eveniment din cadrul EURO 2020, când danezul Christian Eriksen a făcut infarct pe teren în meciul Danamarcei cu Finlanda, fiind și el resuscitat de medici chiar pe gazon.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!