Un fost mare fotbalist român a rămas fără întreaga pensie: Am fost păcălit, nu mai e nimic de făcut

Un fost mare fotbalist român a rămas fără întreaga pensie: Am fost păcălit, nu mai e nimic de făcut

Fostul mare fotbalist român Daniel Iftodi a descoperit că nu poate primi pensie.

Deși a fost fotbalist profesionist timp de mai bine de două decenii, perioadă în care a devenit de patru ori campion, Iftodi a aflat cu stupoare că echipele la care a fost legitimat nu i-au plătit contribuțiile pentru pensie.

Deși a jucat la Steaua, Dinamo și Rapid, el a descoperit că, în evidențe, figurează doar ca și cum ar fi jucat timp de 6 luni. Doar pentru această perioadă i s-au plătit contribuțiile.

"Ca să poată juca în campionat, cluburile aveau nevoie să demonstreze că plăteau contribuțiile către stat. Copii după documentul care atesta plățile ajungeau la jucător, la Federație și la ITM. Ce făceau conducătorii: trimiteau doar către FRF și către fotbaliști, la ITM nu mai ajungea nicio hârtie. Exact, o înșelătorie. O bătaie de joc! Bine, eu cred că Federația și Liga Profesionistă erau implicate alături de cluburi în treaba asta, le acopereau, că altfel nu-mi explic cum ar fi fost posibil să procedeze așa în atâția ani fără să se prindă FRF, LPF.

ADVERTISING

Aproape toate cluburile m-au păcălit. Numai Dinamo a plătit contribuția la pensie, timp de o jumătate de an. Și nu sunt doar eu în situația aceasta, cam toți fotbaliștii din anii '90 și de la începutul anilor 2000 au pățit la fel. Cei mai mulți dintre ei încă n-au aflat cum stau lucrurile, că, neavând vârsta de pensionare, nu s-au dus să se intereseze. Și eu mai am mult până la pensie, dar am vrut să aflu. După ce am descoperit cum am fost păcălit m-am întâlnit cu Belodedici. I-am povestit ce am pățit și și-a dat seama imediat: 'Aaa, e clar, sigur la fel mi-au făcut și mie, nu mi-au achitat nimic'", a spus Iftodi pentru Gsp.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, Iftodi a dezvăluit și care a fost răspunsul primit din partea Casei de Pensii.

"Mi-au zis că e ca și cum eu nu aș fi muncit niciodată. Eu n-am fost angajatul nimănui, conform asigurărilor sociale", a completat Iftodi.

"Nimic nu mai e de făcut. M-am interesat și concluzia este că rămân păcălit. Unele dintre cluburile la care am jucat eu s-au desființat sau se află în insolvență. Mai sunt cazuri în care alte echipe au continuat activitatea, așa cum e Rapidul. Am cerut la club să-mi fie date documentele care atestă achitarea contribuției la pensia mea. Știi ce mi-au zis? Că a fost o inundație care a distrus toate documentele din arhivă, deci nu mai există nicio dovadă că mi-ar fi plătit contribuția. Am rămas păcălit și nu mai am nimic de făcut. Încă mi se pare și mie incredibil că după mai mult de douăzeci de ani ca angajat în fotbal apar la Casa de Pensii ca și cum n-aș fi muncit nicăieri în viața mea!", a concluzionat Iftodi.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe SpotMedia.ro

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇