Un fost fotbalist din Liga 1 a fost martor la tragedia din Indonezia: ”Din ce știm, sunt 200 de morți”

Un fost fotbalist din Liga 1 a fost martor la tragedia din Indonezia: ”Din ce știm, sunt 200 de morți”

Un fost fotbalist care a activat în Liga 1 a fost martor pe teren la scenele incredibile din Indonezia, care s-au soldat cu un bilanț catastrofal, de cel puțin 120 de morți, însă acest bilanț este în continuă creștere.

Această tragedie a venit la scurt timp după consumarea derbiului dintre Arema și Persebaya, scor 2-3. Pe teren a fost și Abel Camara, fost jucător la Petrolul în sezonul 2013/2014.

Atacantul de 32 de ani a și marcat ambele goluri ale gazdelor, la 0-2, în minutele 43 și 45. El povestește că, din ce se cunoaște în acest moment, sunt peste 200 de morți: „Sunt OK, toți jucătorii sunt în siguranță, mulțumesc lui Dumnezeu! S-a întâmplat după meci. Imediat după terminarea partidei, am mers să le cerem scuze suporterilor pentru pierderea derbiului. Poliția a venit la noi să ne spună să mergem la vestiare. Când am plecat spre vestiare, unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine, iar de acolo a început un război, poliția împotriva suporterilor. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști.

ADVERTISING

Tragedie imensă în Indonezia. Peste 120 de oameni au murit la finalul unui meci de fotbal

Clubul ne-a transmis aseară doar să ajungem acasă în siguranță. Campionatul va fi întrerupt pentru o săptămână, atât știu momentan”, a declarat Camara pentru cotidianul Gazeta Sporturilor.

Autoritățile au anunțat cel puțin deocamdată 129 de morți, plus 180 de oameni internați în mai multe spitale din zonă. În total, peste 300 de persoane au ajuns la spitalele din jur, având nevoie de îngrijiri medicale.

„În timpul incidentelor, 127 de persoane au murit, printre care și doi polițiști. Dintre aceștia, 34 au murit în stadion, iar restul la spital”, a declarat la fața locului șeful Poliției din provincia East Java.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!