Gabi Balint, replică tranșantă după ultima victorie a lui Dan Petrescu: „CFR Cluj e campioană fără să joace fotbal”

Gabi Balint, replică tranșantă după ultima victorie a lui Dan Petrescu: „CFR Cluj e campioană fără să joace fotbal”

Fostul mare international și campion al Europei cu Steaua în 1986, Gabi Balint a criticat în termeni duri jocul foarte slab al campioanei CFR Cluj, care s-a impus sâmbătă acasă cu Petrolul, scor 1-0.

Manea a marcat singurul gol al meciului în prelungiri, pe o ploaie torențială la Mediaș.

Superliga: CFR Cluj învinge Petrolul în prelungiri

Balint spune că jocul lui CFR este un slab, campioana având nevoie neapărat de un play-maker: „Vreau să spun ce înseamnă fotbalul. Îi auzi pe toți spunând «Ne-am apărat extraordinar. A funcționat apărarea perfect, nu am luat gol». Când vorbește, toată lumea o face din punct de vedere defensiv. Pentru mine nu înseamnă fotbal. Pentru mine, tot ce înseamnă fotbal este ofensiv. Fotbalul se joacă pe goluri. Trebuie să marchezi, să ai jucători creativi. CFR, echipa campioană, are doar cărători de pian, nu au un pianist. Deac a mai fost, dar e și el într-o lipsă de formă.

ADVERTISING

Se leagă multe. CFR e o campioană meritorie, dar cu un joc care nu prea e fotbal. Pe undeva, e normal ce se întâmplă la națională. Ăsta e fotbalul românesc. CFR e campioană fără să joace fotbal”, a declarat Balint în cadrum emisiunii DigiSport Special, de la televiziunea DigiSport.

După această victorie chinuită, CFR urcă pe 4 în Liga 1, cu 21 de puncte.

D.A.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!