Un fost campion mondial la kickboxing a murit în războiul din Ucraina

Un fost campion mondial la kickboxing a murit în războiul din Ucraina

O veste tristă a venit duminică în timpul unui plin război nemilos care are loc pe teritoriul Ucrainei, o țară invadată de peste un an de zile de către Federația Rusă.

Acolo, Vitali Merinov, un fost luptător important de kickboxing ucrainean, de 4 ori campion mondial în carieră, a murit pe câmpul de luptă. Informația a fost adusă de către primarul orașului Ivano-Frankivsk, Ruslan Martsynkiv, care a anunțat tragicul eveniment pe contul său personal de Facebook: „Moartea lui Merinov reprezintă o pierdere ireparabilă pentru comunitatea din Ivano-Frankivsk”, a precizat edilul localității ucrainene, potrivit portalului Newsweek.

ADVERTISING

Merinov s-a înrolat în armata Ucrainei în chiar prima zi de război, în luna februarie a anului 2022.

Fostul luptător slav a lăsat în urma sa o fetiță de doar doi ani. În vara anului 2022, a fost împușcat în picior de focuri de armă automată, și-a revenit și s-a întors din nou pe front.

Moartea lui Merinov a avut loc vineri, dupa ce acesta a fost rănit joi dimineață, în timpul unei bătălii cu armata rusă în orașul Bakhmut, din estul regiunii Donbas, care a fost intens disputat în ultima perioadă. Merinov nu și-a recăpătat cunoștința și a murit vineri, în jurul orei 19.00, într-un spital de campanie.

ADVERTISING

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇