Un fost antrenor al Simonei Halep nu vede cu ochi buni colaborarea cu Mouratoglou: Vrea să fie în fața tuturor, să se impună

Un fost antrenor al Simonei Halep nu vede cu ochi buni colaborarea cu Mouratoglou: Vrea să fie în fața tuturor, să se impună

Francezul Patrick Mouratoglou a fost proaspăt angajat de Simona Halep ca noul său antrenor, iar așteptările în ce o privește pe actualul loc 20 mondial WTA sunt de acum din ce în ce mai mari.

Totuși, chiar dacă toată lumea a fost plăcut surprinsă de această alegere și e acum foarte încrezătoare în următoarele rezultate ale sportivei din Constanța, mai sunt și persoane care au opinii contrare.

Una dintre aceste persoane e un fost antrenor al Simonei chiar, de la debutul acesteia în tenis, Firicel Tomai, cel care i-a fost antrenor constănțencei între 2008 și 2012: "Nu m-a surprins această colaborare, pentru că Simona s-a dus acolo, la academia lui Mouratoglou, să se pregătească. El a declinat prima cerere, apoi la Indian Wells a vorbit cu Serena și i-a dat acceptul. A luat învoire de la “sultan”. Nu știu cât o să dureze, pentru că Serena vrea să revină la Wimbledon. Nu știu ce o să facă Mouratoglou când o să aibă două jucătoare de top la un turneu de Grand Slam.

ADVERTISING

Simona Halep vorbește în premieră despre obiectivele sale în mandatul lui Mouratoglou: Aceasta va fi viziunea noastră

Mouratoglou nu e cel mai de succes antrenor, a început cu Serena la 30 de ani. Eu cred că secretul acelei colaborări a fost Serena, nu antrenorul. Sunt antrenori foarte buni în circuit, dar care sunt modești, nu epatează, nu lucrează la marketingul lor. El și-a folosit imaginea pentru a apărea peste tot", a sunat în primă fază declarația lui Tomai, pentru DigiSport, în cadrul emisiunii DigiSport Matinal, de duminică.

El a mai spus și de ce îl critică pe tehnicianul francez, câștigător a 10 titluri de Grand Slam împreună cu Serena Williams: "Mouratoglou vrea să fie în fața tuturor, să fie primul care apare. Simonei nu prea îi place lucrul ăsta, ei îi plac antrenorii mai discreți, care stau în spate și sunt lângă ea. Nu văd viitorul prea clar pentru cuplul Mouratoglou – Halep. Dar s-ar putea să tacticizeze meciurile foarte bine și să o ajute să câștige. În concluzie, dau 40% șanse de reușită pentru această colaborare, să meargă pe o perioadă mai lungă de câteva luni", a mai adăugat românul, pentru sursa mai sus citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Obiectivul româncei este să câștige un alt turneu de Grand Slam, împreună cu antrenorul din Franța.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!