Un campion olimpic a devenit curier din cauza pandemiei

Un campion olimpic a devenit curier din cauza pandemiei

Venezueleanul Ruben Limardo Gascon, campion olimpic la scrimă, s-a reconvertit în curier în Polonia, livrând cu ajutorul unei biciclete prânzul doritorilor din oraşul Lodz, informează AFP.

Ruben Limardo (35 ani), calificat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, amânate pentru anul următor, s-a confruntat cu criza financiară din ţara asta generată de pandemia de coronavirus şi a fost nevoit să găsească o soluţie pentru a asigura nevoile familiei sale.

Astfel, după antrenamentul cotidian, el străbate oraşul polonez pentru o platformă online de livrare de mâncare.

ADVERTISING

"Dacă sunteţi la Lodz, în Polonia, şi comandaţi la Uber Eats, este posibil ca masa dumneavoastră să fie livrată de un campion care a decis să nu abandoneze niciodată", a scris scrimerul pe contul său de Twitter.

Postarea sa a provocat emoţii în rândul sportivilor şi fanilor scrimerului, devenit la Londra, în 2012, al doilea campion olimpic venezuelean (la spadă), la 44 de ani după pugilistul Francisco Rodriguez.

Dar Ruben Limardo nu este singurul scrimer pe bicicletă care îşi urmează visul olimpic. Alţi 20 de membri ai echipei de scrimă a Venezuelei sunt stabiliţi la Lodz.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Toţi suntem curieri. Trebuie să ne câştigăm pâinea, este o muncă ca oricare alta", a declarat el.

"Primim foarte puţini bani din Venezuela, unde este criză. Iar pandemia a dat totul peste cap. Nu sunt competiţii, JO de la Tokyo au fost amânate, sponsorii afirmă că ne vor plăti abia anul viitor. Deci, trebuie să câştigăm bani pe stradă", a adăugat Limardo.

"Dar, până la urmă, putem să adoptăm acest job orelor noastre de sport şi chiar să-l considerăm ca pe o prelungire a antrenamentului", a conchis Limardo, care parcurge aproximativ 50 km pe zi pentru a livra comenzile, câştigând 100 de euro pe săptămână.

ADVERTISING

"Asta ne permite să trăim, să ne continuăm studiile, să ne antrenăm, să plătim chiria şi să ne sprijinim familiile. Eu am soţie şi doi copii, care au nevoie de haine, alimente, medicamente", a explicat sportivul, care vorbeşte fluent poloneză.

Ruben Limardo trăieşte de 19 ani în Polonia, încurajat de un unchi al său care a pus bazele unui centru pentru scrimeri venezueleni în această ţară după căderea comunismului.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate aricolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇