Un campion mondial cu Anglia în 1966 a încetat din viață la 83 de ani

Un campion mondial cu Anglia în 1966 a încetat din viață la 83 de ani

George Cohen, campion mondial cu Anglia în 1966, al doilea căpitan al acelei imense formații, a murit la vârsta de 83 de ani.

Prezent pe teren în finala cu Germania, pe atunci RFG, o finală legendară, scor 4-2 după prelungiri, fundașul dreapta cu numărul 2 pe tricou a fost fidel clubului Fulham, unde a jucat timp de 13 ani, între 1956 și 1969. A avut 37 de selecții la naționala Albionului.

Cohen are și o statuie în afara stadionului Craven Cottage, al lui Fulham, ridicată în 2016, la 50 de ani de la sărbătorirea trofeului Cupei Mondiale din 1966.

ADVERTISING

Din păcate, în prezent mai trăiesc doar doi fotbaliști aliniați în timpul cuceririi titlului mondial de către Anglia mai sunt acum în viață, e vorba de Bobby Charlton şi Geoff Hurst. Ultimul a fost recent egalat de către Kylian Mbappe, cei doi fiind singurii care au reușit o triplă într-o finală de Cupă Mondială.

„Toată lumea de la Fulham este profund întristată să afle despre moartea unuia dintre cei mai mari jucători ai noştri, George Cohen”, a scris clubul londonez în semn de omagiu pe site-ul său.

ADVERTISING

O accidentare urâtă la genunchi i-a pus capăt prematur carierei la vârsta de 29 de ani.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!