Presa din Spania, laude la adresa proiectului făcut de Gică Hagi la Farul: „Are un model inspirat de la Barcelona”

Presa din Spania, laude la adresa proiectului făcut de Gică Hagi la Farul: „Are un model inspirat de la Barcelona”

Presa iberică este la picioarele lui Gică Hagi după ce acesta a terminat cu Farul pe primul loc în Liga 1 la jumătatea campionatului din România.

Spaniolii laudă proiectul făcut de fostul decar al României la Farul, asemănându-l cu cel de la La Masia, de la FC Barcelona, fosta echipă a lui Hagi, pe când era jucător în anii 90.

Jurnaliștii de la AS au lăudat performanțele lui Hagi, atât ca tehnician al liderului, dar și ca patron al Academiei de la Ovidiu: „Farul, condusă de fostul internaţional român de la Real Madrid şi FC Barcelona, încheie anul ca şi campioană de iarnă a României. Hagi este propietarul şi antrenorul aceste echipe istorice din portul Constanţa, de pe litoralul Mării Negre, club la care a debutat ca fotbalist. A revenit în 2021, când entitatea a fuzionat cu Viitorul Constanţa, pe care o înfiinţase în 2009, cu scopul de a pregăti tineri jucători şi de a revitaliza fotbalul românesc.

🇷🇴GICA HAGI, LOS 11⚽GOLES OFICIALES CON EL BARÇA (94-96)

Cu un model inspirat de Masia, de la Barcelona, proiectul lui Hagi a pregătit numeroşi tineri fotbalişti, mulţi dintre ei făcând acum parte din naţionala României. Cel mai de succes produs al lor este fiul lui Hagi, Ianis Hagi, care joacă pentru echipa scoţiană Rangers”, scriu cei de la AS, un cunoscut cotidian iberic.

ADVERTISING

Între timp, Hagi, din postura de lider al României cu Farul, la jumătatea sezonului, a făcut și primul transfer al mercato-ului, pe brazilianul Mateus Criciuma, care şi-a reziliat contractul cu FC Botoşani.

Trupa lui Gică Hagi are 45 de puncte, după 21 de etape, cu un singur punct peste rivala la titlu, CFR Cluj.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!