Ultimele informații despre revenirea lui Federer pe teren: "Încă nu pot alerga"

Ultimele informații despre revenirea lui Federer pe teren: "Încă nu pot alerga"

„Sunt foarte motivat”, a declarat elveţianul Roger Federer, care nu a mai apărut pe un teren de tenis după ce a fost învins anul trecut în sferturi de finală la Wimbledon, el având nevoie de o a treia operaţie la genunchiul drept, scrie L’Equipe.

În noiembrie, Federer a explicat deja că nu trebuie aşteptată revenirea sa în competiţie înainte de vara lui 2022. El a privit luna trecută de pe canapea cum Rafael Nadal s-a impus la Australian Open şi l-a depăşit în ce priveşte numărul turneelor de Mare Şlem câştigate (21).

ADVERTISING

Deocamdată, nu a fost stabilită o dată pentru revenirea elveţianului, dar este clar că el nu va juca la Roland Garros şi există mari îndoieli şi în legătură cu Wimbledon, turneul său preferat.

"Lunile următoare vor fi foarte interesante şi importante pentru mine. Cred că voi avea o idee mult mai clară în aprilie, voi şti cum stau cu corpul meu", a explicat el într-un interviu acordat unuia din sponsorii săi, banca Credit Suisse.

Federer a spus că este departe de a fi refăcut: "Încă nu pot alerga. Nu pot face starturi sau opriri bruşte. Sper că voi putea începe asta peste câteva săptămâni şi vom vedea cum reacţionează corpul."

ADVERTISING

Tenismanul, în vârstă de 40 de ani, nu a renunţat la hotărârea de a juca în circuitul ATP în 2022: "Sunt foarte motivat. Mâine (miercuri - n. r.) reiau munca în sală. Muncesc cât îmi este permis. Chiar dacă totul merge încet, sunt momente plăcute. Mi-ar plăcea să fac mai mult, însă medicii nu-mi dau voie."


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇