UEFA schimbă radical formatul Ligii Campionilor după înființarea Super Ligii

UEFA schimbă radical formatul Ligii Campionilor după înființarea Super Ligii

UEFA a anunțat, luni, că schimbă radical formatul din Liga Campionilor. Acest anunț vine la scurt timp după ce 12 cluburi de top din Europa și-au format propria Super Ligă.

UEFA a anunțat că din sezonul 2024/25 numărul echipelor participante va crește de la 32 la 36.

În plus, se va renunța la formatul cu grupe. Toate echipele vor fi în aceeași ligă și fiecare va disputa 10 meciuri împotriva a 10 adversari diferiți - 5 acasă și 5 în deplasare.

Primele opt clasate se vor califica pentru faza eliminatorie, în timp ce echipele de pe locurile 9-24 vor juca în sistem eliminatoriu pentru a ajunge în optimi.

ADVERTISING

În Liga Campionilor vor ajunge primele clasate din campionatele din top 5 european, pe baza clasamentului coeficienților plus meciuri din tururi preliminarii.

De asemenea, două locuri vor primi și echipele cu rezultate bune în ultimii 5 ani din cupele europene, care nu au prins calificarea în Liga Campionilor.

UEFA a anunțat că va schimba și formatul din Europa League (echipele calificate vor disputa 8 meciuri în această ligă) și în Conference League (echipele calificate vor disputa 6 meciuri). UEFA nu anunțat mai multe detalii, dar și în aceste competiții numărul echipelor ar putea fi mărit la 36.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇