Ucrainenii au găsit "geniul malefic" din echipa României, după victoria entuziasmantă de la EURO 2024

Ucrainenii au găsit "geniul malefic" din echipa României, după victoria entuziasmantă de la EURO 2024

Presa din Ucraina a găsit „geniul malefic” din echipa României, după victoria tricolorilor, 3-0 contra țării vecine, în meciul de debut de la EURO 2024.

Ucrainenii l-au analizat pe Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României, pe care l-au numit „geniul malefic”.

Jurnaliștii ucraineni i-au făcut portretul și au subliniat faptul că Iordănescu junior începe să-i calce pe urme tatălui său, Anghel Iordănescu, fostul selecționer care a purtat România spre performanțe importante la turnee finale în anii 90.

ADVERTISING

"Geniul malefic", au titrat ucrainenii, care au continuat: "În 1993, Iordănescu Sr. a preluat naţionala României, în cea mai bună perioadă din istorie. Sfert finalişti la CM 1994, plus optimi în 1998. Anghel a fost recunoscut drept cel mai de succes antrenor român din secolul 20. Iar fiul său, Edward, pare să devină cel mai bun din secolul 21.

A fost un fotbalist mediocru, nimic notabil. Celebrul său tată l-a trezit la timp şi l-a sfătuit să se concentreze pe cariera de antrenor.

Se spune că are o reputaţie a unui tehnician care pregăteşte foarte bine partidele, studiază toate caracteristicile adversarilor. Putem confirma asta din propria experienţă", a scris site-ul football24.ua.

ADVERTISING

România a învins, luni, scor 3-0, naționala Ucrainei în primul meci din grupa E a EURO 2024, meciul de debut al tricolorilor la turneul final, goluri Stanciu, Răzvan Marin și Drăguș. Este prima victoriei a României la un Campionat European după 24 de ani. Ultimul succes a avut loc în 2000, cu Anglia, 3-2.

Pentru România urmează dueluri cu Belgia și Slovacia în grupa E de la Campionatul European.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!