Turneul Campionilor: Jannik Sinner și Novak Djokovic, în semifinale

Turneul Campionilor: Jannik Sinner și Novak Djokovic, în semifinale

Jannik Sinner a devenit joi primul tenisman italian care s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor (ATP Finals), după ce l-a învins în trei seturi, 6-2, 5-7, 6-4, pe danezul Holger Runne, într-o partidă din Grupa Verde a competiţiei de la Torino.

De această victorie a profitat şi sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, care a acces la rândul său în penultimul act al competiţiei.

Djokovic reuşise să se impună în prima partidă de joi, cu 7-5, 4-6, 6-1, în faţa polonezului Hubert Hurkacz, însă calificarea sa în semifinale depindea de rezultatul meciului dintre Sinner şi Rune, sârbul riscând să plece acasă în cazul unui succes al danezului.

ADVERTISING

Jannik Sinner, în vârstă de 24 de ani, a obţinut trei victorii în tot atâtea meciuri de la debutul actualei ediţii a Turneului Campionilor. Italianul avea asigurată calificarea chiar înainte de a-l înfrunta pe Rune, după succesul lui Djokovic în meciul cu Hurkacz, înlocuitorul grecului Stefanos Tsitipas, accidentat la spate.

Novak Djokovic (36 ani) îşi păstrează astfel şansele de a cuceri pentru a şaptea oară Turneul Campionilor şi a îmbunătăţi recordul pe care îl împarte în prezent cu elveţianul Roger Federer.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jucătorul sârb, cu 24 de titluri de Mare Şlem în palmares, şi-a asigurat deja primul loc în clasamentul ATP la final de sezon, pentru a opta oară în carieră.

El îl va înfrunta în semifinale pe câştigătorul Grupei Roşii, care va fi stabilit la finalul meciurilor programate vineri: Carlos Alcaraz (Spania) - Daniil Medvedev (Rusia) şi Andrei Rublev (Rusia) - Alexander Zverev (Germania).

Medvedev, învingător în primele sale două meciuri, şi-a asigurat deja clasarea pe unul dintre primele două locuri în această grupă. Ultimul bilet pentru semifinale se va juca între Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial, şi Alexander Zverev, care au câte o victorie fiecare.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!