Trofeul UEFA Euro 2020 a ajuns la Bucureşti: ”E o sărbătoare a fotbalului european”

Trofeul UEFA Euro 2020 a ajuns la Bucureşti: ”E o sărbătoare a fotbalului european”

Trofeul UEFA EURO 2020 a ajuns duminică la București și i-a fost înmânat ambasadorului Euro 2020 din capitala României, fostul mare jucător Dorinel Munteanu.

Henri Delaunay Cup, cum se mai numește trofeul Euro 2020, a ajuns în capitala țării noastre, în cadrul Trophy Tour.

Oficialii FRF, dar și cei din Primăria Capitalei au susținut cu acest prilej la Arena Națională și o conferință de presă legată de viitorul turneu final, acolo unde România va organiza 4 partide, trei în faza grupelor și o optime de finală.

ADVERTISING

Prezent la această ceremonie a fost și Gică Popescu, fostul căpitan al naționalei României din Generația de Aur, fost căpitan și la FC Barcelona: “Din 2018, coordonez din partea Guvernului României Comitetul de Organizare EURO 2020 şi împreună cu Primăria Capitalei şi Federaţia Română de Fotbal am depus o muncă extraordinară astfel încât astăzi Bucureştiul să fie pregătit să organizeze cele patru meciuri din grupa de la Bucureşti. Profit de această ocazie să mulţumesc tuturor celor care au participat la această muncă extraordinară, colegilor mei din Comitetul Interministerial, Ministerului Tineretului şi Sportului, Primăriei Capitalei şi Federaţiei Române de Fotbal pentru munca extraordinară pe care am făcut-o.

De asemenea, este pentru noi o mare onoare să primim astăzi la Bucureşti acest trofeu care, în istoria sa, a fost îmbrăţişat de jucători, de legende ale fotbalului mondial precum van Basten, Gullit, Xavi, Iniesta, Platini sau Zidane. Iar dacă nu am avut ocazia de-a lungul celor două turnee finale să ridicăm acest trofeu, Dorinel, Belo, măcar astăzi să facem o poză, să ne mândrim cel puţîn cu o singură poză, da?”, a punctat Gică Popescu, consilier al Guvernului României pentru UEFA EURO 2020, în ultima parte a intervenției adresându-se colegilor săi de generație, Dorinel Munteanu și Miodrag Belodedici, conform unui comunicat de presă emis SpotMedia.ro de către Primăria Municipiului București.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un atacant legendar al lui Inter și Milan face anunțul momentului despre Superliga Europei: "Proiectul se va desfășura în viitor"

Trofeul UEFA EURO 2020 a parcurs un traseu prin Bucureşti care a inclus câteva zone și edificii importante din oraș, până la Arena Națională.

Primul meci care se va disputa la București va fi duminică, pe 13 iunie. Austria va juca cu Macedonia de Nord. Meciul urmează să aibă loc de la ora 18.00. Pe 17 iunie va veni rândul Ucrainei să evolueze la București, cu Macedonia de Nord. Partida e programată la ora 15:00.

ADVERTISING

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Presa din Italia anunță un posibil nou antrenor pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma

Novak Djokovici a fost eliminat la turneul de casă de la Belgrad, după un meci electrizant de peste trei ore

Bucureștiul ar putea scăpa curând de restricții. Prefectul Capitalei spune că e posibil ca rata de infectare să fie luni sub 3,5

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!